ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024 Franciaország

(C) FT/EBU

Franciaországról el lehet mondani, hogy egy igazi nagyágyú az Eurovíziós Dalfesztivál történelmében. Indulásuk a versenyen egészen 1956-ig, a kezdetekig nyúlik vissza, azóta pedig számos alkalommal végeztek már a legjobb 5 között, illetve a 65 éves versenyzésük során már 5 alkalommal sikerült megnyerniük a Dalfesztivált. Legutóbb 1977-ben tudták megnyerni az Eurovíziót!
Idén a francia közmédia (France Télévisions) úgy döntött, hogy belsőleg választják ki indulójukat, aki nem más lett, mint Slimane és a Mon Amour című dala.
Slimane Nebchi Franciaországban született algír nagyszülők leszármazottjaként.
Slimane országában már egy igazi szupersztárnak számít. Több dala és albuma is listavezető Franciországban, több milliós albumeladással büszkélkedhet, koncertjeit pedig már több, mint egy millió ember élhette át élőben. Sikerei előtt számos tehetségkutatóban is próbálkozott, viszont az átütő sikert a 2016-os The Voice hozta meg neki, amit sikeresen meg is nyert.
Következő ugródeszka számára a Malmöben megrendezésre kerülő 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál.
Dalának szerzésében Slimane is kivette a részét. A Mon Amour egy “szerelmes levél az európai szíveknek. A dalt egy turné közben írták meg 2022-ben. Slimane Genfben szerzett élményei inspirálták a dal írásában. A dalt a “romantika és a szerelem ódájaként” írták meg.
Nem írok nagy meglepetést azzal, hogy ez egy gyönyörűen építkező, tipikus francia ballada. Nagyon profi munka a zenei alapot és a minőséget illetően. A szövege gyönyörű és nagyon romantikus. Nem véletlen írták meg a már említett romantika és szerelem ódájaként.

Szerelmem
Megteszek minden tőlem telhetőt
Létrehozok egy óceánt a tűzben
A lehetetlent, ha akarod
Oh szerelmem
Kérlek, jöjj vissza Párizsba
Tedd meg értünk, könyörgöm
Ígérem, megtanultam a leckét

Én személy szerint imádom, hogy a franciák nagyon franciák tudnak lenni a versenyen. Első hallásra szerelem lett a dal, annak ellenére, hogy nem vagyok oda a romantikus dalokért. Az igazi erő nem feltétlen csak a szövegben vagy a zenében van. A dal igazi erejét Slimane adja, aki szerintem az év egyik legjobb énekese, aki képes áténekelni egy arénát mikrofon nélkül. Utoljára ilyen szintű előadó művészetet Barba Pravinál éreztem. Ennek ellenére sajnos úgy érzem, hogy a nézők nem így fogják ezt értékelni, viszont a zsűri már talán annál inkább.
Slimane koncertjeit elnézve ütős produkcióra készülhetünk. Én úgy vélem, hogy ez egy top 10-es helyezés is lehet!

Sok sikert Franciaország!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top