ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió: Izrael

Izrael 1973-tól, 42 alkalommal vett részt az Eurovízión. Negyedik győzelmét érte el 2018-ban Netta a Toy című dalával. Idén a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra elsőként az előadót választották ki a The Next Star segítségével, amit Eden Alene nyert.

A The Next Song keretein belül számos igényes dalból csak 4 számot választottak ki, amit Eden élőben elő is adott: “Savior in the Sound”, “Roots”, “Rakata – רק אתה”, “Feker Libi”. Majd, amit a rajongók is megjósoltak: a nyertes dal a Feker Libi lett. A dal egyedisége, hogy 5 különböző nyelven vannak benne részek (angol, amhara, héber, arab és egy összeállított afrikai nyelven).

A 19 éves Eden Alene szülei Etiópiából emigráltak át Izraelbe, viszont ő már Jeruzsálemben született. A család kettészakadása következtében Alene-t 2 éves korától édesanyja egyedül neveli. Nagy álma volt, hogy egyszer Beyonceval duettezzen, ezért is jelentkezett az izraeli X-faktorba, ahol mindössze 17 évesen a csodálatos énekhangja meghozta számára a 2018-as győzelmet.

Sokak nagy örömére a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon ismét Eden Alene fogja képviseli Izraelt. Ezt az izraeli köztévé (KAN) meg is erősítette.

Véleményem szerint, a “Feker Libi” egy nagyon jó választás volt, az idei versenyre, annyira magával tud ragadni a mai napig, hiszen nagyon ritmusos dallama van, bár én a dalválasztót nézve kicsit jobban bíztam abban, hogy a “Rakata – רק אתה“című szám lesz a befutó.

Remélem jövőre is hasonlóan ütemes indulót választanak majd neki.

https://youtu.be/YjzyZZ-oidc

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Izraelnek?

bike trails
Napi Eurovízió: Izrael
Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: