ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió: Izrael

Izrael 1973-tól, 42 alkalommal vett részt az Eurovízión. Negyedik győzelmét érte el 2018-ban Netta a Toy című dalával. Idén a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra elsőként az előadót választották ki a The Next Star segítségével, amit Eden Alene nyert.

A The Next Song keretein belül számos igényes dalból csak 4 számot választottak ki, amit Eden élőben elő is adott: “Savior in the Sound”, “Roots”, “Rakata – רק אתה”, “Feker Libi”. Majd, amit a rajongók is megjósoltak: a nyertes dal a Feker Libi lett. A dal egyedisége, hogy 5 különböző nyelven vannak benne részek (angol, amhara, héber, arab és egy összeállított afrikai nyelven).

A 19 éves Eden Alene szülei Etiópiából emigráltak át Izraelbe, viszont ő már Jeruzsálemben született. A család kettészakadása következtében Alene-t 2 éves korától édesanyja egyedül neveli. Nagy álma volt, hogy egyszer Beyonceval duettezzen, ezért is jelentkezett az izraeli X-faktorba, ahol mindössze 17 évesen a csodálatos énekhangja meghozta számára a 2018-as győzelmet.

Sokak nagy örömére a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon ismét Eden Alene fogja képviseli Izraelt. Ezt az izraeli köztévé (KAN) meg is erősítette.

Véleményem szerint, a “Feker Libi” egy nagyon jó választás volt, az idei versenyre, annyira magával tud ragadni a mai napig, hiszen nagyon ritmusos dallama van, bár én a dalválasztót nézve kicsit jobban bíztam abban, hogy a “Rakata – רק אתה“című szám lesz a befutó.

Remélem jövőre is hasonlóan ütemes indulót választanak majd neki.

https://youtu.be/YjzyZZ-oidc

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Izraelnek?

bike trails

About Author

Napi Eurovízió: Izrael
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top