ESC Hungary

Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Málta

Málta 1971-ben debütált az Eurovízión, de miután az első két próbálkozásakor utolsó helyen végzett, két év szünetet tartott a versenytől. Rövid időre visszatértek 1975-ben, mielőtt visszavonultak. Majd 1991-ben újra visszatértek, és azóta minden évben versenyeznek. Soha nem nyerték meg a versenyt, de 13 alkalommal kerültek be a Top 10-be és négyszer is a legjobb három között végeztek.

2020 február 8-án vált hivatalossá, hogy a máltai műsorsugárzó által megrendezett nemzeti döntőt, az X Factort Destiny Chukunyere nyerte meg, így őt választották az ország képviseletére a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Márciusban bejelentették, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt. Viszont a máltai műsorsugárzó jóvoltából az énekesnő újra lehetőséget kapott az ország képviseletére az idei évben egy új versenydallal. Így a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon Destiny Chukunyere képviseli Máltát a „Je Me Casse” című dallal.

Az énekesnőről

A 18 éves Destiny Chukunyere a máltai Birkirkarában született, nigériai futballista és máltai anya lánya. Destiny öt legnagyobb zenei bálványa a következő: Lizzo, Beyonce, Aretha Franklin, Cardi B és Megan Thee Stallion.

12 éves korától kezdve számos énekversenyen vett részt Európa-szerte, és mind a máltai függetlenségi dalfesztiválon (Kanzunetta Indipendenza), mind az észak-macedóniai Asteriks zenei fesztiválon harmadik helyezést ért el. 13 évesen Máltát képviselte a 2015-ös Junior Eurovízión, ahol a „Not My Soul” című dalával meg is nyerte a versenyt.

Később Destiny és csapata a köztársaság szolgálatáért kitüntetést kapott, amely az egyik legmagasabb máltai polgári kitüntetés. Elismerési díjat kapott a máltai Igbo Fejlesztési Uniótól is, amely szerint a Destiny inspirációvá vált a máltai nigériai közösség egészének. 2017-ben a 15 éves Destiny az Egyesült Királyságba utazott, ahol elődöntős volt a „Britain’s Got Talent” című műsorban.

A dalról

A „Je Me Casse” című dalt Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund és Pete Barringer írta. Az elektro-swing popdal azt a történetet meséli el, amikor egy nő elutasítja a férfi nemkívánatos közeledését, erre utal a francia cím is, amit úgy lehet lefordítani, hogy „Szakítok”.

Destiny szerint a dal arra ösztönzi a többi nőt, hogy ragyogjanak magukért és támogassák egymást. Emellett nincs szükségük egy férfira ahhoz, hogy függetlenek és hatalmasak legyenek. Persze nem arról van szó, hogy általában nincs szükségük férfiakra, hanem arról, hogy a nők önmagukban is erősek és megállják a helyüket. Az üzenet az, hogy minden nőnek legyen önbizalma, és érezzék jól magukat a saját bőrükben.

Destiny az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében, május 18-án, a show második felében fog fellépni.

(eurovision.tv, wiwibloggs.com)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top