ESC Hungary

Blog

Napi Junior Eurovízió 2015: Albánia és Ausztrália

Szerkesztő: Bakkay Levente
Forrás: eschungary.hu – junioreurovision.tv

A Napi Eurovízió rovat idén a kistestvérével, a Junior Eurovízióval egészül ki. Az első 2 ország Albánia és Ausztrália.

Albánia idén fog másodjára részt venni a gyerekek versenyén. Először 2012-ben vettek részt, ekkor nemzeti döntőt rendeztek, pontosabban a Festivali i Kenges gyerek verzióját. Itt választották ki Igzidora Gjeta “Kam nje kenge vetem per ju”, azaz Van egy dalom csak neked című dalát, ami végül a 12 fős mezőny utolsó helyen végzett. Ezután Albánia egészen az idei versenyig visszalépett.

Idei versenyzőjük Mishela Rapo, aki Tiranában él, 14 éves, és már egyszer megpróbált kijutni korábban 2012-ben a Juniorra, de akkor nem ő lett a győztes. Mishela már sok díjat összegyűjtött különböző versenyeken és fesztiválokon. Ezen kívül folyékonyan beszél angolul és törökül, de megérti a németet és a franciát is.

A rovat egy újabb érdekességgel egészül ki: 4 fórumozónk fogja értékelni és pontozni a dalokat.

Klész Imre: Mishela egy egyszerű de nagyszerű dalt hoz magával a versenyre. A szövege nem bonyolult, de a hangulata szerintem tökjó. Ha egy látványos és ötletes koreográfiát találnak ki hozzá, akkor szép eredményt érhet el.

Pont: 7/10


Petermann Róbert: Kedves kis dal, a klip megtekintése nélkül is sejtettem, hogy mi lehet a témája. A refrénnél az Oroszlánkirály jutott eszembe, el tudnám képzelni az egyik betétdalaként. Sajnos sok minden nem történik a dal második felében, emiatt a végére kicsit ellaposodik és érdektelenné válik a számomra.                              

Pont: 6,5/10


Sebők Judit: Az első gondolatom, hogy ez a dal rendkívül cuki, és ebben nincs semmi degradáló. A refrén könnyen bele ragad az emberek fejébe, és ha a klipet a színpadra tudják csempészni valahogyan, akkor biztosan sok szavazatot nyernek majd. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy anélkül sok szavazatot tudna Albánia gyűjteni. Bár ki tudja, történtek már meglepetések. 🙂                                                                                     

Pont: 6/10


Bakkay Levente: Mishela hangja illik a dalhoz, ehhez kétség sem fér. Még az Oroszlánkirályos beütés is tetszik. De maga a dal és a szöveg nagyon nem az én stílusom. Az, hogy a refrén összesen 2 szóból álljon, nálam akkor sem fér bele, ha éppen egy gyerekdalról beszélünk. Maga a dal is számomra egy idő után nagyon idegesítővé válik.           

Pont: 2,5/10


Átlag: 5,5/10

 

A következő ország Ausztrália. Miután részt vettek a felnőtt versenyen, az EBU meghívta Ausztráliát a Junior Dalversenyre is, és ők el is fogadták a felkérést.

Bella Paige szintén 14 éves, Melbourne-ban lakik és macedón ősökkel rendelkezik. Már 6 éves korától énekes akart lenni, ezért énekórákat vett és jelentkezett az ausztrál Voice gyerek változatába, ahol végül 2. lett. Dala, a My Girls (Az én lányaim) egy erős üzenet minden lánynak arról, hogy nem számít, mi történik; mindig higgy magadban és maradj erős. A dal társszerzője a világhírű ausztrál énekesnő és dalszerző, Delta Goodrem.

Nézzük a “házi zsűrink” értékelését:

Klész Imre: Egy tipikus, tehetségkutatókon gyakran hallható típusú dallal próbálkoznak az ausztrálok. Kitartott hangokkal tarkítva, amitől a zsűri el szokott ájulni. Nekem az ilyenfajta dalok nem jönnek be. Remélem jól fog énekelni, de nekem a dal unalmas.                                                                                                             

Pont: 4/10


Petermann Róbert: Erős, határozott hang, amire építenek is ebben a dalban, Bellához nagyon jól passzol. Tipikus mai popballada, nem “gyerek” dal. Talán pont ezért tetszik jobban ez a dal nekem, aki nem követi a Juniort a dalok “gyerekessége” miatt (elnézést a rajongóktól, ne szedjétek le a fejemet).

Pont: 8/10


Sebők Judit: Ausztrália: Bella még csak 14 éves, de máris elképesztő hangja van. Potenciális díva jelölt, aki még nagyon sokra viheti. A My Girls egy jól összerakott dal, de az ausztráloktól nem is vártam mást. Örülök, hogy a nagyok versenye után a kisebbek között is bemutatkoznak. Rádióbarát és biztos nagy favorit lesz, sőt talán már az.          

Pont: 8/10


Bakkay Levente: Az egyik kedvencem ebben az évben. A dal felépítése már-már túl jó ehhez a versenyhez. Bella hangja nagyon jól szól, remélem, hogy élőben is fogja tudni ezt a szintet. Ez a dal szerintem nagy esélyes a győzelemre, nem bánnám, ha tényleg bekövetkezne a győzelme. Üdv a versenyen, Ausztrália!

Pont: 9,5/10


Átlag: 7,375/10


 

Egyelőre tehát a győztesünk eddig Ausztrália, holnap folytatjuk Bulgáriával és Grúziával.

 

Albánia:

Ausztrália:

 

 

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: