ESC Hungary

Blog

Napi Junior Eurovízió 2015: Albánia és Ausztrália

Szerkesztő: Bakkay Levente
Forrás: eschungary.hu – junioreurovision.tv

A Napi Eurovízió rovat idén a kistestvérével, a Junior Eurovízióval egészül ki. Az első 2 ország Albánia és Ausztrália.

Albánia idén fog másodjára részt venni a gyerekek versenyén. Először 2012-ben vettek részt, ekkor nemzeti döntőt rendeztek, pontosabban a Festivali i Kenges gyerek verzióját. Itt választották ki Igzidora Gjeta „Kam nje kenge vetem per ju”, azaz Van egy dalom csak neked című dalát, ami végül a 12 fős mezőny utolsó helyen végzett. Ezután Albánia egészen az idei versenyig visszalépett.

Idei versenyzőjük Mishela Rapo, aki Tiranában él, 14 éves, és már egyszer megpróbált kijutni korábban 2012-ben a Juniorra, de akkor nem ő lett a győztes. Mishela már sok díjat összegyűjtött különböző versenyeken és fesztiválokon. Ezen kívül folyékonyan beszél angolul és törökül, de megérti a németet és a franciát is.

A rovat egy újabb érdekességgel egészül ki: 4 fórumozónk fogja értékelni és pontozni a dalokat.

Klész Imre: Mishela egy egyszerű de nagyszerű dalt hoz magával a versenyre. A szövege nem bonyolult, de a hangulata szerintem tökjó. Ha egy látványos és ötletes koreográfiát találnak ki hozzá, akkor szép eredményt érhet el.

Pont: 7/10


Petermann Róbert: Kedves kis dal, a klip megtekintése nélkül is sejtettem, hogy mi lehet a témája. A refrénnél az Oroszlánkirály jutott eszembe, el tudnám képzelni az egyik betétdalaként. Sajnos sok minden nem történik a dal második felében, emiatt a végére kicsit ellaposodik és érdektelenné válik a számomra.                              

Pont: 6,5/10


Sebők Judit: Az első gondolatom, hogy ez a dal rendkívül cuki, és ebben nincs semmi degradáló. A refrén könnyen bele ragad az emberek fejébe, és ha a klipet a színpadra tudják csempészni valahogyan, akkor biztosan sok szavazatot nyernek majd. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy anélkül sok szavazatot tudna Albánia gyűjteni. Bár ki tudja, történtek már meglepetések. 🙂                                                                                     

Pont: 6/10


Bakkay Levente: Mishela hangja illik a dalhoz, ehhez kétség sem fér. Még az Oroszlánkirályos beütés is tetszik. De maga a dal és a szöveg nagyon nem az én stílusom. Az, hogy a refrén összesen 2 szóból álljon, nálam akkor sem fér bele, ha éppen egy gyerekdalról beszélünk. Maga a dal is számomra egy idő után nagyon idegesítővé válik.           

Pont: 2,5/10


Átlag: 5,5/10

 

A következő ország Ausztrália. Miután részt vettek a felnőtt versenyen, az EBU meghívta Ausztráliát a Junior Dalversenyre is, és ők el is fogadták a felkérést.

Bella Paige szintén 14 éves, Melbourne-ban lakik és macedón ősökkel rendelkezik. Már 6 éves korától énekes akart lenni, ezért énekórákat vett és jelentkezett az ausztrál Voice gyerek változatába, ahol végül 2. lett. Dala, a My Girls (Az én lányaim) egy erős üzenet minden lánynak arról, hogy nem számít, mi történik; mindig higgy magadban és maradj erős. A dal társszerzője a világhírű ausztrál énekesnő és dalszerző, Delta Goodrem.

Nézzük a „házi zsűrink” értékelését:

Klész Imre: Egy tipikus, tehetségkutatókon gyakran hallható típusú dallal próbálkoznak az ausztrálok. Kitartott hangokkal tarkítva, amitől a zsűri el szokott ájulni. Nekem az ilyenfajta dalok nem jönnek be. Remélem jól fog énekelni, de nekem a dal unalmas.                                                                                                             

Pont: 4/10


Petermann Róbert: Erős, határozott hang, amire építenek is ebben a dalban, Bellához nagyon jól passzol. Tipikus mai popballada, nem „gyerek” dal. Talán pont ezért tetszik jobban ez a dal nekem, aki nem követi a Juniort a dalok „gyerekessége” miatt (elnézést a rajongóktól, ne szedjétek le a fejemet).

Pont: 8/10


Sebők Judit: Ausztrália: Bella még csak 14 éves, de máris elképesztő hangja van. Potenciális díva jelölt, aki még nagyon sokra viheti. A My Girls egy jól összerakott dal, de az ausztráloktól nem is vártam mást. Örülök, hogy a nagyok versenye után a kisebbek között is bemutatkoznak. Rádióbarát és biztos nagy favorit lesz, sőt talán már az.          

Pont: 8/10


Bakkay Levente: Az egyik kedvencem ebben az évben. A dal felépítése már-már túl jó ehhez a versenyhez. Bella hangja nagyon jól szól, remélem, hogy élőben is fogja tudni ezt a szintet. Ez a dal szerintem nagy esélyes a győzelemre, nem bánnám, ha tényleg bekövetkezne a győzelme. Üdv a versenyen, Ausztrália!

Pont: 9,5/10


Átlag: 7,375/10


 

Egyelőre tehát a győztesünk eddig Ausztrália, holnap folytatjuk Bulgáriával és Grúziával.

 

Albánia:

Ausztrália:

 

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top