ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Ausztrália

2015 után Ausztrália ismét részt vesz a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Az országot idén a 12 éves Alexa Curtis fogja képviselni Vallettában a We are (Mi vagyunk) című dalával. A fiatal énekes tehetsége már nagyon korán megmutatkozott. Alexa 2012-ben a testvérével szerepelt az Oliver! című produkcióban, melynek során megtapasztalhatta, hogy milyen érzés színpadon állni. A nagy áttörést 2014 hozta meg számára, amikor 10 évesen megnyerte a The Voice Kids Australia tehetségkutató versenyt. Érdekesség, hogy ebben az évadban szerepelt az ország tavalyi képviselője, Bella Paige is. Alexa már többször szerepelt gyermek jótékonysági szervezeteket támogató rendezvényeken, továbbá részt vett a 2014-es Sydney Schools Spectacular nevű showban, ahol a The Voice győztes Anja Nissennel (Dansk Melodi Grand Prix 2016) is énekelt. Alexa nagyon szereti a zenét és a táncot, valamint a sportokat. 7 éve tagja egy szörf klubnak és nagy rajongója a netball nevű labdajátéknak.

Ausztrália idei versenydala az élet fontos dolgairól szól, mint például a barátság és a magabiztosság. A We are arra ösztönzi az embereket, hogy higgyenek önmagukban, éljenek úgy, ahogy szeretnének, legyenek boldogok.

„Hangot kaptunk azért, hogy beszéljünk, szemeket, hogy lássunk, esélyt, hogy megválasszuk miben hiszünk. Lábakat kaptunk ahhoz, hogy álljunk, kezeket, hogy harcoljunk, álmot, hogy úgy érezzük életben vagyunk. Érezheted úgy, hogy egy magányos úton haladsz lefelé, mégsem leszel egyedül. Ha elveszettnek érzed magad és úgy érzed nem tartozol sehova, mindig lesz otthonod. Mert mi a világ királynői vagyunk, nincs szükségünk koronára, bajnokok vagyunk, csak kiáltsd világgá. Milliomosok vagyunk, nincs szükségünk egy dollárra sem, álmodozók a legfényesebb órában. Eleged van abból, hogy kicsiben gondolkozz? Félsz attól, hogy elbuksz? Nem idegesít az, hogy az életet keretek között éled? Van igen minden nemre, van fent minden lentre, a ma este a legjobb idő ennek elkezdésére. Vezetők vagyunk a sötétben és követjük a szívünk fényét. Megpróbálnak szétszakítani minket, de soha nem fognak megváltoztatni és nem tudják elvenni, amik vagyunk.”

A zeneszerzők, dalszövegírók nem mások, mint Ali Tamposi, Tania Doko, Boi-1da. Ali Tamposi Kelly Clarkson Stronger című dalának egyik szerzője, de írt már dalokat Beyoncénak, Christina Aguileranak, Demi Lovatonak vagy a One Directionnek. Tania Doko díjnyertes dalszerző, dolgozott már együtt Måns Zelmerlöw-vel és az ausztrál X Faktor győztes Samantha Jade több slágerét is ő írta. Matthew Jehu Samuels, ismertebb nevén Boi-1da kanadai hip-hop producer, aki szintén több ismert énekes pályafutását egyengette már korábban.

Alexa nagyon izgatott a verseny miatt, alig várja, hogy találkozhasson a versenytársaival és hogy színpadra állhasson. Sok sikert!

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top