ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Olaszország

Olaszország először 2014-ben vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Ebben az évben az ország műsorszolgáltatója (RAI) belsőleg választotta ki indulóját, Vincenzo Cantiellot, aki végül az első helyen végzett. A sikernek köszönhetően természetesen megnőtt az érdeklődés a verseny iránt, ezért tavaly egy nagyszabású műsort rendeztek a képviselőjük kiválasztására, így Bulgáriába egy testvérpár, Chiara és Martina utazhatott. A lányok végül a csalódást keltő 16. helyet szerezték meg, a műsorszolgáltató pedig valószínűleg emiatt döntött idén is a belső kiválasztás mellett. A szerencse ezúttal a 12 éves Fiamma Boccia mellé szegődött, aki nem ismeretlen hazájában, ugyanis a nagy hagyományokkal rendelkező Zecchino d’Oro nevű gyermek dalfesztiválon 2013-ban a második helyen végzett. A versenyre minden évben 12 dalt választanak ki, melyek eléneklésére a legmegfelelőbb énekeseket keresik országszerte. 3 évvel ezelőtt Fiammát érte a megtiszteltetés, hogy elénekelje a Ninnaneve című dalt, a tündérmese azonban itt nem ért véget, hiszen idén egy újabb lehetőséget kapott tehetsége megmutatására.

Fiamma a szüleivel és 14 éves testvérével él Firenzében. 4 éves kora óta énekel és zongorázik. Nagyon szeret táncolni és színészkedni. Nagy állatbarát, két cica gazdája. Hobbijai az olvasás és a zenehallgatás. Majdnem minden zenei stílust szeret, de a pop és a klasszikus zene áll a legközelebb hozzá. Szereti a One Directiont, Francesca Michielint, Beethovent, de nagy rajongója a régi idők zenéjének is, így szabadidejében szívesen hallgat Beatlest vagy AC/DC-t. Kedvenc könyvei a Rómeó és Júlia és a Harry Potter.

Az Eurovízión a Cara Mamma – Dear Mom (Kedves anya!) című dalt fogjuk tőle hallani, aminek a megírásában ő is részt vett. További zeneszerzők: Marco Iardella, Francesco Spadoni és Alessandro Ghironi. A dal -mint ahogy a címből is kiderül- az édesanyjához íródott, akit a hivatalos videóban is láthatunk.

„Ezek a szavaim, melyeknek nincs határa, most összegyűltek e dal kedvéért. Neked ajánlom őket most és mindörökké, hogy egy nap meghallgasd őket. A tenger rólad mesél, azokról, amiket nekem mondtál, a bátorság, amivel megváltoztattál, te vagy az erőm, a nő, aki engem akart, a nő, aki majd én is leszek. Az életem legjobb része maradsz, akkor is, amikor már nem leszel olyan erős, mint korábban, az éjszakákon, amikor a csillagokat a homokban látom vagy amikor egyszer szerelmes leszek. Az élet rólad mesél, azokról, amiket nekem mondtál, az évszakok, amik már megváltoztak. A nő, aki rám várt, a nő, aki egy kicsit hasonlít rám. Végre itt vagyunk, újra együtt ezen az estén. Magamat látom a szemeidben és az arcodon, ami hozzám ér. Anya, szeretném elmondani mindazt, amit korábban nem tudtam: maradj az életem közepe, maradj velem, ölelj magadhoz! Az élet rólad mesél, a nőről, aki felnevelt, a nő, aki majd én is leszek.”

Fiamma -akinek neve magyarul lángot jelent- nagyon izgatott a máltai utazás miatt. Elmondása szerint már sok ország dalát meghallgatta a Youtube-on és alig várja, hogy személyesen is találkozhasson a versenytársaival. A színpadra magával viszi az egyik legjobb barátjától kapott kabaláját, egy nyakláncot, amit általában a fellépései során visel. Sok sikert!

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top