ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Portugália

Portugália 10 év kihagyás után küld ismét versenyzőt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválra. Eddigi szerepléseik alkalmával mindig az utolsó előtti helyen végeztek, ezért a 2006-os és a 2007-es csalódást keltő próbálkozásuk után úgy döntöttek, hogy egy ideig távol maradnak a versenytől. Idei visszatérésüket valószínűleg Salvador Sobral kijevi győzelme inspirálta, így az RTP egy nemzeti válogató műsort szervezett az indulója megtalálására. Az énekest a „Juniores de Portugal” nevű válogató show keretén belül választották ki. A versenyen 5 tehetséges fiatal előadó vett részt, akiknek a korábban belsőleg kiválasztott versenydalt, a „Youtuber”-t kellett minél jobban előadni ahhoz, hogy Tbiliszibe utazhassanak. A szavazatok összeszámolásakor kiderült, hogy Filipa Ferreira és Mariana Venâncio között pontegyenlőség alakult ki, de a szabályok értelmében a közönség akarata érvényesült, így Mariana nyerte el a jogot Portugália képviseletére. Érdekesség, hogy ez volt a kislány első zenei versenye, korábban még sosem vett részt hasonló megmérettetésen.

A 11 éves kislány már egész kiskora óta érdeklődik a zene és a művészetek iránt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 3 éves korától énekel és táncol. Utóbbit 7 évesen fel kellett adnia, hogy a Santo Amaro de Oeiras nevű kórushoz csatlakozhasson. Mivel mindig is nagy musical rajongó volt, szülei 8 éves korában beiratták egy színművészeti iskolába, ami mellett külön énekórákat is vett. Mariana már nagyon várja, hogy elutazhasson Grúziába és új barátokra tehessen szert. Nagy álma egyszer eljutni az Amerikai Egyesült Államokba, azon belül is New Yorkba. Nagyon szereti az állatokat, kedvencei a lovak, otthon 2 kutyus tulajdonosa. Példaképe egy portugál énekesnő, Aurea. Mariana nagyon jó tanuló az iskolában, kedvenc tantárgyai az angol és az ének. Szabadidejében szeret a testvéreivel és a barátaival játszani, filmezni, tengerpartra járni, utazni, síelni és biciklizni. Legnagyobb álma, hogy énekes és színész lehessen, de az óvonői pályán is kipróbálná magát.

Portugália idei versenydala a „Youtuber”, zeneszerzői João Cabrita és Mariana Andrade. João 25 éve van a zeneiparban, Mariana pedig pszichoterapeutaként dolgozik immár 20 éve. A dalban Mariana a szerelemről, a szociális médiáról és a híressé válásról énekel. A kislány nagyon szerelmes egy fiúba, aki azonban észre sem veszi őt, rá sem néz, úgy tesz, mintha nem is létezne. Akármilyen keményen próbálkozik nem lép vele kapcsolatba, a szociális médiában nem követi, nem lájkolja, nem osztja meg a bejegyzéseit, ezért a kislány eldönti, hogy „Youtuber” lesz, melynek köszönhetően a feltöltéseit milliók látják majd és emiatt a fiú végre felfigyel rá.

Személyes vélemény: Sosem értettem miért van ez a dal minden toplista utolsó helyén, mivel szerintem vannak ennél gyengébb dalok is a mezőnyben. A „Youtuber” visszarepít minket a 80-as évekbe, de az ehhez hasonló régimódi dalok egyáltalán nem meglepőek a portugáloktól. Mariana nagyon tehetséges énekes, bár meglepődtem, mikor azt olvastam, hogy a nemzeti válogató volt az első énekesi megmérettetése. Remélhetőleg Grúziában is magabiztosan énekel majd és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem a mezőny hátsó felében végez. Érdeklődve várom, hogy az EBU engedi-e a „Youtuber” szó használatát, mivel korábban a felnőtt versenyen nem engedélyezték például a Facebook, illetve a Google maps szavakat, Dami Im esetében viszont maradhatott a FaceTime…. Pontszám: 7/10.

https://www.youtube.com/watch?v=MG5uV-ufj_A

Forrás: junioreurovision.tv, wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top