ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Szerbia

Szerbia 2006-ban szerepelt először a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Első képviselőjük az előkelő 5. helyen debütált, következő évben Nevena Božović pedig még ennél is előrébb, a 3. helyen végzett. Tavaly Dunja Jeličić „U la la la” című dala nagy közönség favoritnak számított, de végül utolsó lett.

Szerbia idén két kislánnyal próbál szerencsét a dalversenyen. A 13 éves Irina Brodić (a fenti kép bal oldalán látható) és a 12 éves Jana Paunovič a „Dečja Pesma Evrovizije” nevű műsorban, 3 induló közül lett kiválasztva egy 5 tagú professzionális zsűri által. Irina Szabács városában él, egész kiskora óta érdeklődik a zene iránt. 5 évesen már énekkarba járt, majd nem sokkal később elkezdett zongorázni is, 11 éves volt, amikor első szóló koncertjét adta. Az évek során olyan professzionális szintet ért el zongoristaként, hogy 13 éves korára 20 nemzetközi és 7 nemzeti verseny győztese lett. Sikereinek köszönhetően idén az a megtiszteltetés érte, hogy felléphetetett a bécsi filharmónikusok gálaestjén. Jana Belgrádban él és tanul. Nagybőgőn játszik, balettozik és magán énekórákat vesz a hangja fejlesztése érdekében. Jól beszél angolul, emellett kitűnő tanuló az iskolában. Nagyon aktív a zene és média világában, különböző divatbemutatókon, jótékonysági rendezvényeken és reklámokban szerepelt már.

A lányok a „Ceo svet je naš” (Miénk az egész világ) című dalt fogják előadni Tbilisziben. A dal szerzői Lejla Hot és Ognjen Cvekić, de a szövegírásban Jana, a zeneszerzésben pedig Irina is közreműködött. Lejla és Ognjen írták Szerbia 2010-es Junior Eurovíziós dalát, mellyel a harmadik helyen végeztek. Jana és Irina a dalukkal azt üzenik számunkra, hogy ne feledjük, hogy a világ mindenkié. Dalukban egy álomvilág jelenik meg. Egy olyan hely, ahol minden szép, mindenki boldog, a szerelem felmelegíti a szíveket, az ég mosolyog, a tengerek táncolnak. Egy olyan tökéletes világ ez, amely csak az álmokban létezik, ezért a lányok nem szeretnék, ha bárki is felébresztené őket.

Személyes vélemény: nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy ez a hihetetlenül kedves és aranyos dal mennyire alulértékelt az Eurovízió rajongói körében. Számomra a „Ceo svet je naš” szerelem volt első hallásra, hiszen abszolút gyermekbarát, a lányok pedig nagyon szerethetőek, engem mindig felvidít a kicsit retró jellegű produkciójuk. Igazán nagyra értékelem a dal, illetve az előadás egyszerűségét, a lányok pozitivizmusát és jókedvét. A dal mondanivalója a maga gyermeki ártatlanságával, naivitásával teljesen magával ragadó, nekem mindig mosolyt csal az arcomra, ha csak belegondolok, hogy én is mennyit álmodoztam gyerekként. Csak remélni tudom, hogy jobb helyen végeznek majd, mint ahova várják őket, szerintem nagyon megérdemelnének egy jó helyezést. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=tOSBy5-dnrQ

Forrás: junioreurovision.tv, wiwibloggs.com

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top