ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Kazahsztán

Kazahsztán idén először vesz részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon – üdv a fedélzeten! Legelső előadójuk a 12 éves Daneliya Tuleshova, aki az Ózińe sen-t („Ragadd meg az időt”) fogja énekelni. A kazah köztelevízió tavaly novemberben jelezte részvételi szándékát a gyerek Eurovízión és idén júliusban jelentette be (hála az EBU-val folytatott sikeres tárgyalásoknak), hogy részesei lesznek a 2018-as minszki versenynek.

A 2006-os születésű Daneliya örökmozgó gyerekként nőtt fel, azonban a 4 évesen elszenvedett balesete megakadályozta abban, hogy folytassa ezt az életmódot – egészen 6 éves koráig kellett „visszafognia” magát. Ezután minden visszaállt a régi kerékvágásba: újra részt vett táncórákon, versenyekre járt, ahol megannyi díjjal tért haza. Később a kortárs táncot is kipróbálta, miközben dráma és énekórákat is vett. 8 évesen fedezték fel az egyik népszerű versenyen, az Ayaglagan Astana-n (ez a népszerű orosz televíziós műsornak, a Children’s New Wave-nek volt egy válogatója). 2015-ben meg is nyerte ezt az előválogatót és bejutott a nemzetközi döntőbe is, ahol a Közönség Kedvence díját is elnyerte.

Látva Daneliya kivételes tehetségét és sikereit, szülei úgy döntöttek, hogy további énekórákat kellene vennie lányuknak. A fiatal lány továbbra is táncolt és több versenyen is részt vett, majd egy újabb mérföldkőhöz érkezett karriere: megnyerte a nemzetközi énekversenyt, a Hopes of Europe-t (Európa Reményei – a szerk.). Szintén ugyanebben az évben az ukrán The Voice gyerek verziójában is feltűnt. Sőt, nem, hogy feltűnt, ő lett a verseny első olyan győztese, aki nem-ukrán létére meg tudta nyerni az ukrán versenyt.

Daneliya dala arról szól, hogy ragadd meg a pillanatot, higgy magadban és élj, ahogyan élni szeretnél. A gyermekkor bár már nem jön vissza, de sosem fogod elfelejteni anyukád forró ölelését. Minden hited és reményed a te kezedben van – hinned kell magadban. Az idő telik-múlik és a te felelősséged, hogy mennyire leszel boldog és hogy megragadod-e a pillanatokat, hogy élvezed-e a jelent.

(junioreurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=zkSusLAc3mE

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top