ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Lengyelország

Lengyelországot Roksana Węgiel képviseli, dalának címe pedig „Anyone I want to be” (Bárki, aki lenni akarok). A lengyelek már jelen voltak az első, 2003-as Junior Eurovízión is, azonban összességében csak 5. indulójukat küldik az idei fehérorosz versenyre. A több éves szünet oka, hogy 2003-ban és 2004-ben is az utolsó helyen végzett előadójuk. 2016-ban úgy döntöttek, hogy visszatérnek a versenyre, így az idei lesz zsinórban a harmadik fellépésük.

Roksana, vagy Roxie (kinek, hogy szimpatikusabb) egy 13 éves énekes leányzó, aki a lengyel The Voice Kids első szériájának nyertese. A 13 éves Roxie tele van energiával és mindig azt teszi, amiben hisz. Mielőtt még az énekesi karrier mellett döntött, megismerkedett az akrobatikával, a judóval és a tánccal is. Mégis a legnagyobb vágy mindig is az éneklés és a zene volt. Érett hangja mélyen megérintette a The Voice-beli „anyukáját”, Edyta Górniákot (aki 1994-ben maga is részt vett már az Eurovízión). „Elsőnek azt mondtam, ez nem lehet igaz. Nem vagyok biztos benne, hogy Beyoncénak ilyen erős hangja volt annyi idősen, mint amilyen idős Roxie most.”

A fiatal lány egy elég különös módon fedezte fel, hogy az éneklés elég jól megy neki: egy judó tábor karaoke versenyén énekelt, ahol rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Ez volt az, ami igazán megerősítette abban, hogy ezzel kell foglalkoznia és fejleszteni kell magát. Első kislemeze, amit már azóta több, mint 8 millióan néztek meg a YouTube-n, a Żyj (Élj) címet viseli. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a közösségi médiákon 200 ezernél is több követője van. Legutóbbi dala a Obiecuję (Megígérem) Roxie egy teljesen más oldalát mutatja meg. Jelenleg is debütáló albumán dolgozik, aminek népszerűsítésében a Junior Eurovízió is nagyban hozzá tud járulni.

Roxie elhagyta a sötétséget és már nem fél bármit kockára tenni, hogy az lehessen aki akar lenni. Olyan ismeretlen helyekre is képes eljutni, ahol a szem sem lát már el. Mi szívén, az a száján, az élet nem fekete-fehér és jól tudja: bárki lehet, akivé válni akar, hiszen minden csak rajta áll.

(junioreurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=y_SYZrqvKhE

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top