ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Portugália

Portugáliát eddig elkerülte a szerencse a Junior Eurovízión, hiszen eddigi 3 szereplésük alkalmával mindig a Top 10-en kívül végeztek. 2006-ban a 14. helyen debütáltak, majd a következő évben a 16. helyet szerezték meg. A két utolsó előtti hely miatt az RTP 2008 és 2016 között nem jelentkezett a versenyre, tavaly viszont visszatértek, de Mariana „Youtuber” című dala ismét a mezőny végén végzett, ez azonban nem szegte kedvüket és idén újra találkozhatunk velük a fesztiválon.

Mostani képviselőjük, a 13 éves Rita Laranjeira 2005. március 3-án született, jelenleg a sintra-i zenekonzervatórium 8. osztályos tanulója. Hegedül, tagja az iskolai kórusnak és zenekarnak, valamint zenei tréningeken vesz részt. A kislány olyan, mint egy szorgos kis méhecske, tele van energiával. Tanulmányai mellett az Atelier da Música zeneakadémián énekelni és zongorázni tanul, illetve zeneszínházi tanfolyamokra jár és musicalekben szerepel.

Rita a „Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)” (Szeretek mindent, többé nem szeretek semmit) című dallal próbál szerencsét Minszkben, melynek szerzője João Só. A dalban arról énekel nekünk, hogy a mai fiatalok miként látják a világot a szociális médián keresztül. Rita maga is nagy rajongója a különféle internetes oldalaknak, legtöbb idejét az Instagramon tölti, de a Youtube zenei csatornára is sok mindent tölt fel magáról. A „Gosto de Tudo” egy olyan dal, amivel valószínűleg rengeteg tinédzser fog tudni azonosulni. A dalszöveg szerint a mai fiatalok többsége akkor érzi magát a legjobban, ha a telefonja fel van töltve, ezáltal pedig emojikat küldhet, fényképeket tölthet fel magáról és várhatja a lájkokat és követőket az adatlapján.

Személyes vélemény: Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy Portugáliát jövőre is látjuk a Junior Eurovízión, mivel szerintem idén is az utolsók között végeznek majd, így elég nagy az esélye, hogy 2019-ben ismét visszalépnek. Én szeretem az idei dalukat, mint ahogy a tavalyival sem volt semmi bajom, de szinte kizártnak tartom azt, hogy ezzel a Top 15-be kerüljenek. A zsűri valószínűleg nagyon lehúzza majd, a tiniktől viszont kaphat pár szavazatot. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a dal fricska-e azoknak, akik az interneten töltik a mindennapjaikat és egyáltalán nem tudják mit kezdjenek az életükkel vagy csak szimplán egy vidám, bulis szerzemény, mindenféle negatív töltet nélkül. Bármi is legyen a dal üzenete, nekem tetszik. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=TAa066pIOTc

(junioreurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top