ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Portugália

Portugáliát eddig elkerülte a szerencse a Junior Eurovízión, hiszen eddigi 3 szereplésük alkalmával mindig a Top 10-en kívül végeztek. 2006-ban a 14. helyen debütáltak, majd a következő évben a 16. helyet szerezték meg. A két utolsó előtti hely miatt az RTP 2008 és 2016 között nem jelentkezett a versenyre, tavaly viszont visszatértek, de Mariana „Youtuber” című dala ismét a mezőny végén végzett, ez azonban nem szegte kedvüket és idén újra találkozhatunk velük a fesztiválon.

Mostani képviselőjük, a 13 éves Rita Laranjeira 2005. március 3-án született, jelenleg a sintra-i zenekonzervatórium 8. osztályos tanulója. Hegedül, tagja az iskolai kórusnak és zenekarnak, valamint zenei tréningeken vesz részt. A kislány olyan, mint egy szorgos kis méhecske, tele van energiával. Tanulmányai mellett az Atelier da Música zeneakadémián énekelni és zongorázni tanul, illetve zeneszínházi tanfolyamokra jár és musicalekben szerepel.

Rita a „Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)” (Szeretek mindent, többé nem szeretek semmit) című dallal próbál szerencsét Minszkben, melynek szerzője João Só. A dalban arról énekel nekünk, hogy a mai fiatalok miként látják a világot a szociális médián keresztül. Rita maga is nagy rajongója a különféle internetes oldalaknak, legtöbb idejét az Instagramon tölti, de a Youtube zenei csatornára is sok mindent tölt fel magáról. A „Gosto de Tudo” egy olyan dal, amivel valószínűleg rengeteg tinédzser fog tudni azonosulni. A dalszöveg szerint a mai fiatalok többsége akkor érzi magát a legjobban, ha a telefonja fel van töltve, ezáltal pedig emojikat küldhet, fényképeket tölthet fel magáról és várhatja a lájkokat és követőket az adatlapján.

Személyes vélemény: Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy Portugáliát jövőre is látjuk a Junior Eurovízión, mivel szerintem idén is az utolsók között végeznek majd, így elég nagy az esélye, hogy 2019-ben ismét visszalépnek. Én szeretem az idei dalukat, mint ahogy a tavalyival sem volt semmi bajom, de szinte kizártnak tartom azt, hogy ezzel a Top 15-be kerüljenek. A zsűri valószínűleg nagyon lehúzza majd, a tiniktől viszont kaphat pár szavazatot. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a dal fricska-e azoknak, akik az interneten töltik a mindennapjaikat és egyáltalán nem tudják mit kezdjenek az életükkel vagy csak szimplán egy vidám, bulis szerzemény, mindenféle negatív töltet nélkül. Bármi is legyen a dal üzenete, nekem tetszik. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=TAa066pIOTc

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top