ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Ukrajna

Sorozatunk utolsó előtti részében Ukrajna kerül bemutatásra. Az ország 2006-ban csatlakozott a fiatalok versenyéhez, azóta minden alkalommal részt vettek a fesztiválon, így az idei lesz a 13. szereplésük. Eddigi eredményeik elég változóak, egy első és két második hely mellett 2010-ben begyűjtöttek egy utolsó helyezést, az utóbbi években pedig leginkább a mezőny közepén végeztek. Tavalyi indulójuk Anastasiya Baginska „Don’t stop” című dalával a 7. helyet szerezte meg Grúzia fővárosában, Tbilisziben. Bár az UA:PBC július 2-án anyagi okokra hivatkozva lemondta a 2018-as versenyt, az utolsó pillanatokban végül sikerült támogatókat szerezniük, így az EBU augusztus 2-án hivatalosan is megerősítette részvételüket.

Idei képviselőjük a 11 éves Darina Krasnovetska 2007. május 7-én született a festői szépségű Vinnicja városában. Az aktív, vidám, kíváncsi teremtés vezetői tehetsége egészen pici korában megmutatkozott, már az óvodában is csoportvezetőnek hívták. Ez volt az az időszak, amikor az óvonők felfigyeltek kiemelkedő énekesi tehetségére, így a kislány 6 éves kora óta fejleszti hangját, melynek köszönhetően mára rengeteg sikeres fellépésen van túl. Részt vett a „The Voice Kids” 4. szériájában, melynek győztese az idei kazah versenyző, Daneliya Tuleshova lett. Darina 2015 óta számos nemzeti és nemzetközi versenyen, fesztiválon, illetve jótékonysági eseményen lépett fel. Rajong az állatokért, egyik nagy álma egy menhely építése a kóbor, otthon nélküli állatok számára. Szabadidejében zongorázik, táncol, valamint nagyon szeret festeni, olvasni és zenei videókat készíteni. Egyik legnagyobb vágya, hogy egyszer világhírű énekes lehessen, hisz abban, hogy a Junior Eurovíziós szereplés nagy segítséget jelent majd neki az álma elérésében.

Ukrajna 2018-as versenydalának címe „Say Love” (Mondd, hogy szeretet), melynek zenéjét és szövegét Mykhailo Klymenko írta, de a szövegírásban Darina és Volodymyr Sharykov is részt vett. A dal egy háborúellenes himnusz, melyben Darina arról énekel, hogy volt egy álma, melyben a világ teljesen más volt, mint a mostani. Egy fájdalom, nyomor és könnyek nélküli világot látott, ahol az emberek szeretetben és boldogságban éltek.

Személyes vélemény: A Junior Eurovízión jobban szeretem a gyermeki, ártatlan, bulis, vidám dalokat, nos, ez pont nem az, de mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt. Nagyon örülök, hogy Ukrajna az utolsó pillanatban végül mégis csatlakozott a versenyhez, hiszen a daluk az idei második legnagyobb kedvencem. Kicsit aggódok, hogy Darina a kórust nehezen fogja tudni elénekelni és ezáltal kiesik a győzelemért folyó küzdelemből, de szerintem a Top 3-5 még így is meglesz neki. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=CiONYF4ej2c

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top