ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Spanyolország

Spanyolország a dalfesztivál egyik legsikeresebb országa. 2003-ban a verseny első évében léptek ők is először színpadra és már rögtön ezüstérmesek lettek. Rá egy évre 2004-ben sikerült megnyerniük a versenyt. 2003-tól 2006-ig az Eurojunior dalválasztó műsor keretein belül döntöttek arról, hogy ki képviselje Spanyolországot a versenyen. 2007-ben visszaléptek és egészen 2019-ig nem küldtek versenyzőt. Ám végül 2019-ben Melani García képviselte országát Marte (Mars) című dalával, aki a spanyol hagyományokat követve a top 5-ben végzett, pontosabban a harmadik helyen az eddigi legmagasabb pontszámmal.

Idén ugyanúgy mint tavaly, belső kiválasztással döntöttek az indulójukról. A választás Soleá dalára a Palante-ra (Előre) esett. A 9 éves Soleá Sevilla városában született 2011-ben. Jelenleg is ott él családjával. Soleá nem csoda, hogy már 9 évesen egy ragyogó csillag, hiszen szülei előadóművészek. Az édesapja táncos, anyja pedig énekesnő. Már hároméves kora óta táncol és énekel együtt családjával. Legnagyobb eredménye eddigi karrierjében, amikor együtt énekelhetett Rozarioval és Ketamával. Legnagyobb álma megnyerni Spanyolországnak a Junior Eurovíziót! Legnagyobb példaképei: Stevie Wonder, Christina Aguilera, Aitana és Alejandro Sanz.

Soleá a Junior Eurovízió Eleni Foureirája. A Palante egy nagyon jó hangulatú dal. Táncraperdít, jókedvre derít. 9 éves létére szerintem csodás a hangja és elképesztően táncol! A dal nem csak egy sima táncos dal, hanem azért az alap mellett a szöveg is megállja a helyét! Soleá kedvenc része a szövegben maga a palante (előre) szó, ami azt tükrözi, hogy soha ne adjuk fel és harcoljunk minden esélyünkért! Fontos üzenete a fiatalok számára, hogy maradjunk mindig ilyenek, szórakozzunk viszont ezt mind felelősséggel tegyük!

Részlet a szövegből tükörfordításban:

Lépj tovább
Mindig lépj tovább
Menj
Haladj tovább
Amikor a dolgok nem úgy alakultak, ahogy vártad
És úgy érzed, hogy a világodnak vége lesz
Nézd meg, így így
Próbáld meg még egyszer
Tudom, hogy nem könnyű

Spanyolország szerintem hozza idén is a tőlük elvárt minőséget. Ebben az évben a rengeteg ballada között felüdülés egy ilyen dal. Nem lehet nem szeretni magát a dal lüktetését, a szövegét, az előadásmódját. Jó koreográfiával, színpadképpel, énekkel én ebben akár egy győztes produkciót is látok. Már nem kell sokat várni, hogy meg tudjuk hiszen vasárnap kiderül, hogy ki fogja megnyerni a 2020-as Junior Eurovíziós Dalfesztivált Varsóban!

https://www.youtube.com/watch?v=kaW8m4-fExQ

(junioreurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Spanyolország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top