ESC Hungary

Eurovízió 2019

Nemzeti döntős tervek 2019-re

A máltai nemzeti válogató szerelmeseinek rossz hírt kell közölnünk, mivel a TVM bejelentette, hogy jövőre nem tartják meg a versenyt, helyette a helyi X-Faktor győztese utazik az Eurovízióra. Málta az elmúlt 4 évből háromszor is kihagyta a döntőt, talán ezért is döntöttek a változtatás mellett. Az idei Eurovízió győztese, az izraeli Netta is egy tehetségkutató (Rising Star) megnyerése után utazhatott Lisszabonba, ha nekik bejött a dolog, miért ne működhetne ez a szigetországnak is?

Finnország indulója 3 év sikertelen próbálkozás után 2018-ban végre újra bekerült a döntőbe, ezért a YLE-nél úgy döntöttek, hogy maradnak az idén jól bevált receptnél és jövőre ismét belsőleg választják ki az előadójukat. Az előadó és dalválasztás pontos koncepciója jelenleg még nem ismert, erről a közeljövőben kapunk majd információkat.

Mindeközben Spanyolországban is zajlik az élet. Annak ellenére, hogy az utóbbi években több indulójukat is győzelemre esélyesnek tartották, az ibériai ország 2005 óta csak kétszer került Top 10-be, legtöbbször a 20. hely környékén végeztek. Idei indulójuk, Amaia és Alfred a kiválasztásuk után azonnal nagy közönségkedvencek lettek, de végül be kellett érniük a 23. hellyel. Ugyanígy járt 2016-ban Barei és 2015-ben Edurne is, az előzetes várakozásokhoz képest ők is a mezőny végén végeztek. Az utóbbi években megszokhattuk már, hogy a spanyol nemzeti válogatók és Eurovíziós szereplések nem múlnak el botrányok nélkül. Emlékezzünk csak Manel Navarro Mirela felett aratott győzelmére, Barei többszöri vitájára a spanyol delegációvezetővel, illetve a 2012-es botrányra, amikor állítólag az RTVE megkérte Pastora Solert, hogy még véletlenül se adjon bele mindent, mert pénzügyi nehézségek miatt nem tudnák megrendezni a 2013-as versenyt. Pastora szerint az ehhez hasonló problémákat és vitákat a jövőben mindenképp el kell kerülni, mert lassan már senki sem lesz hajlandó spanyol színekben énekelni az Eurovízión. Az biztos, hogy a belső viták nem kedveznek egy énekesnek sem, viszont Spanyolország jobban tenné, ha arra koncentrálna, hogy jobb dalokat küldjön a versenyre, akkor a korábbi sikertelenségük után végre esélyük lenne egy jó eredmény elérésére, lásd Németország esetét.

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top