ESC Hungary

Rajongunk

Norvég delegációvezető: Ha a közönség valamit szeretne, akkor azt meg kell adni nekik

Az ESC Hungary közösségi médiás és podcast partnere, Szűcs Viktor, aki egyben az Eurovíziós Podcast sorozat atyja és korábbi delegációtag rendkívüli, angol nyelvű epizódot készített Norvégia eurovíziós delegációvezetőjével, Stig Karlsennel, aki 28 éve dolgozik a norvég NRK közmédiánál és 8 éve a norvég MGP nemzeti válogató producere és azóta delegáció vezető is.

Stig nem érti, hogy Magyarország miért szállt ki a versenyből. Gazdasági okai vannak-e vagy valami más, de szomorú emiatt, hiszen egy csodálatos műsorról beszélünk, ami nagyobb, mint a zene maga, összeköti Európát egy pozitív cél érdekében.

–Tudjuk, hogy az Eurovíziót azért hozták létre, mert Európának szüksége volt valami pozitívra, hogy összekössön minket, hogy egységet teremtsen köztünk a világháború után. Most is nagyon fontos hogy minél több európai ország együtt legyen jelen az Eurovízión. Ez egy igazán pozitív dolog, és nem azért, mert az Eurovízió fogja megmenteni a világot, de erős szimbolikus jelentőséggel bír, hogy Európa ilyen módon kapcsolódik össze.

Bízik abban azért, hogy a háttérben már folynak az egyeztetések, és valaki megpróbál mindent megtenni azért, hogy elkövetkezzen a nagy visszatérés. És biztos abban is, hogy az Eurovíziót szervező EBU is ezt szeretné. Talán 2025-től. Hiszen az idei Eurovízió remek nézettséget és hallgatottságot ért el a YouTube-on és a Spotify-on a magyar közönség körében. Véleménye szerint ha az összes rajongó összefogna és közösen kifejezné a véleményét például médián, blogon vagy más kreatív módon, akkor ők is részesei lehetnének a változásnak. Ki kell fejezni a rajongók véleményét.

Emellett bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen receptet használ Norvégia a sikeres szereplésre. Sok időt, munkát és pénzt fektetnek be folyamatosan, hogy megtalálják a legjobb dalokat, dalszerzőket és előadókat. Például dalszerző tábort szoktak szervezni, de ez csak egyik módja a dalok és előadók felkutatásának. Inspirálni kell a szerzőket és előadókat, példákat mutatni, hogy mik működtek eddig nagyon jól, és persze rossz példákat is fel kell sorakoztatni.

És ez még a fele sem annak a bő fél órás beszélgetésnek, amit magyar felirattal is meg lehet nézni az EnVagyokViktor YouTube csatornán. Az idei dalfesztiválon élesen megjelent a zsűri és a közönség közötti véleménykülönbség, ami szintén egy téma a beszélgetés során. Az idei norvég válogatón előjött az autotune használata, emiatt felmerült a kérdés, hogy lehet-e sztár bárkiből az Eurovízión. Persze a jövőbeli tervek mellett a mély nyomot hagyó AWS-ről is szó esik.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top