ESC Hungary

ESC 2019

Norvégia: KEiiNO – Spirit In The Sky

Norvégiában is elérkezett a nagy nap. Ma rendezték a grandiózus Norsk Melodi Grand Prix fináléját. Az idei már az 57. nemzeti döntő volt. AZ NRK előválogató zsűrije több 100 dal közül választotta ki azt a 10 dalt, amelyet ma hallhattunk a műsorban.

A szavazás igen bonyolult volt, ugyanis három fordulóból állt. Első körben a nemzetközi zsűri és a közönség együtt választotta ki a négy legjobb produkciót, amely továbbjutott a második körbe, ahol 2-2 dal párbajozott egymással:

  1. Párbaj: Anna-Lisa Kumoji – “Holla” és Adrian Jørgensen – “The Bubble”
  2. Párbaj: KEiiNO – “Spirit In The Sky” és D’Sound – “Mr. Unicorn”

A második körben a közönség dönthette el, hogy melyik két dal jusson tovább az utolsó fordulóba, az úgynevezett arany fináléba:

  • Adrian Jørgensen – The Bubble
  • KEiiNO – Spirit In The Sky

A norvég közönség az utolsó fordulóban is szabad kezet kapott a döntéshez. A beérkezett szavazatok értelmében az 57. Norsk Melodi Grand Prix győztese a KEiiNO a Spirit In The Sky című dallal. Gratulálunk! A KEiiNO május 16-án a második elődöntő második felében bizonyíthatja, hogy megérdemli a döntőbe jutást.

https://www.youtube.com/watch?v=50WutSRykdE

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top