ESC Hungary

ESC 2019

Norvégia: KEiiNO – Spirit In The Sky

Norvégiában is elérkezett a nagy nap. Ma rendezték a grandiózus Norsk Melodi Grand Prix fináléját. Az idei már az 57. nemzeti döntő volt. AZ NRK előválogató zsűrije több 100 dal közül választotta ki azt a 10 dalt, amelyet ma hallhattunk a műsorban.

A szavazás igen bonyolult volt, ugyanis három fordulóból állt. Első körben a nemzetközi zsűri és a közönség együtt választotta ki a négy legjobb produkciót, amely továbbjutott a második körbe, ahol 2-2 dal párbajozott egymással:

  1. Párbaj: Anna-Lisa Kumoji – “Holla” és Adrian Jørgensen – “The Bubble”
  2. Párbaj: KEiiNO – “Spirit In The Sky” és D’Sound – “Mr. Unicorn”

A második körben a közönség dönthette el, hogy melyik két dal jusson tovább az utolsó fordulóba, az úgynevezett arany fináléba:

  • Adrian Jørgensen – The Bubble
  • KEiiNO – Spirit In The Sky

A norvég közönség az utolsó fordulóban is szabad kezet kapott a döntéshez. A beérkezett szavazatok értelmében az 57. Norsk Melodi Grand Prix győztese a KEiiNO a Spirit In The Sky című dallal. Gratulálunk! A KEiiNO május 16-án a második elődöntő második felében bizonyíthatja, hogy megérdemli a döntőbe jutást.

https://www.youtube.com/watch?v=50WutSRykdE

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top