ESC Hungary

ESC 2020

Norvégia: Ulrikke Brandstorp – Attention

Idén ünnepelte hatvanadik évfordulóját a Norsk Melodi Grand Prix. Összesen 25 dal kelt versenyre Norvégia képviseletéért. Öt produkció automatikusan a döntőben kapott helyet, a fennmaradó 20 dalt elődöntőkre osztották, és ott kellet kiharcolni a döntős helyek egyikét.
Így jött létre a finálé tízfős mezőnye. A döntőben a legfontosabb pillanatban gondok adódtak az online szavazórendszerrel, így az első körben egy zsűri szavazatai alapján dőlt el, hogy melyik az a négy produkció, akik az úgynevezett „arany fináléba” juthatnak.

Az “arany finálé” fordulójára már kijavították a technikai hibát, és itt már tényleg csak a nézői szavazatok határozták meg, hogy a négy dal közül melyik kettő mehet tovább az “arany párbajba”, ahol már a győztesre kellett szavazni.

A legutolsó szavazási körben két énekesnő közül választhatott Norvégia: Kristin Husøy vagy Ulrikke Brandstorp.
A végső győztest egy nagyon izgalmas eredményhirdetésben jelentették be:

Kirstin összesen 194.667 szavazatot kapott, míg Ulrike 200.345 szavazatot. Ezzel eldőlt, hogy az ország képviselője Rotterdamban Ulrikke Brandstorp lesz az Attention című dalával.

Ulrikke 1995-ben született és már öt éves korától a színpadon áll. Színházi darabokban, később pedig musical előadásokban láthatták a nézők. 2015-ben részese volt a “The Voice of Norway” műsorának, ahol az elődöntőig jutott. 2017-ben már állt a Melodi Grand Prix színpadán is, akkor Places című dala a negyedik helyre volt elég.

Norvégia májusban az első elődöntő második felében versenyez. Sok sikert!

(eurovision.tv)

Comments
Vissza
%d bloggers like this: