ESC Hungary

ESC 2020

Norvégia: Ulrikke Brandstorp – Attention

Idén ünnepelte hatvanadik évfordulóját a Norsk Melodi Grand Prix. Összesen 25 dal kelt versenyre Norvégia képviseletéért. Öt produkció automatikusan a döntőben kapott helyet, a fennmaradó 20 dalt elődöntőkre osztották, és ott kellet kiharcolni a döntős helyek egyikét.
Így jött létre a finálé tízfős mezőnye. A döntőben a legfontosabb pillanatban gondok adódtak az online szavazórendszerrel, így az első körben egy zsűri szavazatai alapján dőlt el, hogy melyik az a négy produkció, akik az úgynevezett „arany fináléba” juthatnak.

Az „arany finálé” fordulójára már kijavították a technikai hibát, és itt már tényleg csak a nézői szavazatok határozták meg, hogy a négy dal közül melyik kettő mehet tovább az „arany párbajba”, ahol már a győztesre kellett szavazni.

A legutolsó szavazási körben két énekesnő közül választhatott Norvégia: Kristin Husøy vagy Ulrikke Brandstorp.
A végső győztest egy nagyon izgalmas eredményhirdetésben jelentették be:

Kirstin összesen 194.667 szavazatot kapott, míg Ulrike 200.345 szavazatot. Ezzel eldőlt, hogy az ország képviselője Rotterdamban Ulrikke Brandstorp lesz az Attention című dalával.

Ulrikke 1995-ben született és már öt éves korától a színpadon áll. Színházi darabokban, később pedig musical előadásokban láthatták a nézők. 2015-ben részese volt a „The Voice of Norway” műsorának, ahol az elődöntőig jutott. 2017-ben már állt a Melodi Grand Prix színpadán is, akkor Places című dala a negyedik helyre volt elég.

Norvégia májusban az első elődöntő második felében versenyez. Sok sikert!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top