ESC Hungary

ESC 2020

Olaszország: Diodato – Fai rumore

Olaszország ezt a hetet a Sanremoi Dalfesztiválnak szentelte. A több napon keresztül tartó eseményen többfajta zsűri és a közönség is szavazott a dalokról, a végső győztest pedig ma hajnalban jelentették be. Olvasóink nagy kedvence Francesco Gabbani volt a házi előszavazásunkon, de ő végül második helyezett lett. A 2020-as Sanremoi Dalfesztivált Diodato nyerte, a Fai rumore című dalt fogja énekelni a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Antonio Diodato 38 éves olasz énekes és dalszerző. Első munkáit Stockholmban készítette, majd visszajött Olaszországba, és három albumot adott ki. A Sanremo 2014-ben második lett az újoncok kategóriában. Ugyanebben az évben a legjobb feltörekvő előadóvá választották az MTV Italian Awards díjátadón. A Sanremo 2018-ban a nagy művészek kategóriában indult, 8. helyezést ért el. Tavaly filmszerepet vállalt, idén pedig megnyere Sanremo-t az Edwyn Robertsszel közösen komponált dalával, ami a Che vita meravigliosa című negyedik albumán található. Dalának címe: Fai rumore. Gratulálunk és sok sikert!

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top