ESC Hungary

ESC 2020

Olaszország: Diodato – Fai rumore

Olaszország ezt a hetet a Sanremoi Dalfesztiválnak szentelte. A több napon keresztül tartó eseményen többfajta zsűri és a közönség is szavazott a dalokról, a végső győztest pedig ma hajnalban jelentették be. Olvasóink nagy kedvence Francesco Gabbani volt a házi előszavazásunkon, de ő végül második helyezett lett. A 2020-as Sanremoi Dalfesztivált Diodato nyerte, a Fai rumore című dalt fogja énekelni a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Antonio Diodato 38 éves olasz énekes és dalszerző. Első munkáit Stockholmban készítette, majd visszajött Olaszországba, és három albumot adott ki. A Sanremo 2014-ben második lett az újoncok kategóriában. Ugyanebben az évben a legjobb feltörekvő előadóvá választották az MTV Italian Awards díjátadón. A Sanremo 2018-ban a nagy művészek kategóriában indult, 8. helyezést ért el. Tavaly filmszerepet vállalt, idén pedig megnyere Sanremo-t az Edwyn Robertsszel közösen komponált dalával, ami a Che vita meravigliosa című negyedik albumán található. Dalának címe: Fai rumore. Gratulálunk és sok sikert!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top