ESC Hungary

Eurovízió 2016

Olaszország: Ismét a Sanremo fesztivált hívják segítségül

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: www.eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalfesztivál egyre népszerűbbé válik Olaszországban, főként 2011-es visszatérésük óta. Részben ez játszhatott közre abban, hogy a 2016-os Sanremo fesztivál döntőjét a RAI 1, azaz a közmédia fő csatornája fogja közvetíteni. Legutóbb 1991-ben került ide a verseny, köszönhetően az 1990-es római győzelemnek.

A korábbi évekhez hasonlóan a „CAMPIONI” szekció (ismert előadók) győztes előadója vehet részt az Eurovíziós Dalversenyen. Arról azonban az énekes dönthet, hogy él-e ezzel a lehetőséggel, ha igen, akkor melyik dallal.

A 2015-ös versenyen harmadikként befutó Il Volo trió sikertörténete azóta is töretlen: egész nyáron Olaszországban turnéztak, jelenleg pedig Európát próbálják meghódítani: Németországot és Franciaországot már meglátogatták, Spanyolország és még további országok még azonban váratnak magukra.

A három srác albuma az Eurovíziós daluk címét viseli (Grande Amore), melynek legújabb kislemeze az L’Amore Si Muove, melyet itt hallgathattok meg.:

 

 

 

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top