ESC Hungary

Eurovízió 2016

Olaszország: Ismét a Sanremo fesztivált hívják segítségül

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: www.eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalfesztivál egyre népszerűbbé válik Olaszországban, főként 2011-es visszatérésük óta. Részben ez játszhatott közre abban, hogy a 2016-os Sanremo fesztivál döntőjét a RAI 1, azaz a közmédia fő csatornája fogja közvetíteni. Legutóbb 1991-ben került ide a verseny, köszönhetően az 1990-es római győzelemnek.

A korábbi évekhez hasonlóan a „CAMPIONI” szekció (ismert előadók) győztes előadója vehet részt az Eurovíziós Dalversenyen. Arról azonban az énekes dönthet, hogy él-e ezzel a lehetőséggel, ha igen, akkor melyik dallal.

A 2015-ös versenyen harmadikként befutó Il Volo trió sikertörténete azóta is töretlen: egész nyáron Olaszországban turnéztak, jelenleg pedig Európát próbálják meghódítani: Németországot és Franciaországot már meglátogatták, Spanyolország és még további országok még azonban váratnak magukra.

A három srác albuma az Eurovíziós daluk címét viseli (Grande Amore), melynek legújabb kislemeze az L’Amore Si Muove, melyet itt hallgathattok meg.:

 

 

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top