ESC Hungary

ESC 2018

Oroszország: Yulia Samoylova – I Won’t Break

Oroszország az Eurovízió egyik legsikeresebb országa. A tavalyi kijevi versenyen azonban egy ukrán közigazgatási eljárás miatt végül visszalépésre kényszerült, így Oroszország egy kihagyott év után tér vissza a versenyre.

Yulia Samoylova orosz énekesnő, aki tavaly a Flame is Burning című dalával képviselte volna Oroszországot, már januárban bejelentette a közösségi médiában, hogy a 2018-as versenyen ő lesz az orosz résztvevő. Néhány nappal később a Pervij Kanal is megerősítette ezt az információt.

Yuliát a tavalyi versenyre választotta ki Oroszország, de Ukrajna végül kitiltotta az országból a kerekesszékes énekesnőt. Yulia korábban fellépett az Oroszország által annektált Krím-félszigeten, majd pedig Ukrajna számára elfogadhatatlan megjegyzéseket tett ezzel kapcsolatban. Ukrajna úgy döntött, hogy az énekesnő veszély jelent az ország nemzetbiztonságára, ezért kitiltották. A döntést hatalmas nemzetközi felháborodás követte. Az EBU mindent megpróbált a probléma megoldására, de egyik fél sem engedett akaratából. Végül Oroszország vetett véget a tortúrának azzal, hogy visszalépett a versenytől és egyben be is jelentette, hogy Yulia lesz a következő orosz induló.

Yulia idei versenydala az I Won’t Break , amit a második elődöntő első felében adhat elő. Gratulálunk!

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top