ESC Hungary

Blog

Öt helyett hat dal esett ki az elmúlt héten

Annak ellenére hogy szombaton öt daltól kellett elbúcsúznunk, rá két napra még egy produkciót arra kényszerítettek a szervezők, hogy ne legyen a döntőben. De haladjunk csak szépen sorjában!

Szekér Gergő és Freddie. Magasságverseny.

Szekér Gergő a második elődöntő földbe gyökerezett Vavra Bencéje. Megint csak egy énekessel van dolgunk, nem egy előadóval. Kábé mint Wolf Kati Düsseldorfban. A ledfalas Szergej Lazarev trükk egész jó volt, a virtuális létrára mászás jó volt, a madár lábába kapaszkodó lány zseniális volt, de a kamera nem mutatta egészen jól, olyan volt a hatás, mintha az animáció része lett volna. Nem ez a legjobb produkció.

Nomad. Menők.

A Nomad tagjai nagyon szimpatikus arcok, de a dal nem eléggé ütős ahhoz, hogy odaszegezze a nézőket három percig. Több élet volt a zenekarban, főleg az énekesben, aki sokat bátorodott, a dobos pedig fejben teljesen máshol volt.

Mocsok 1 Kölykök. Mocsok egy fesön.

A Mocsok 1 Kölykök alatt kicsit leült a verseny húzása. A képkeretekből kirakott szív menő, a gitárra szerelt akciókamera erőltetett volt, és arra gondoltam, hogy egyszer legyen vége a dalnak. Szerencse hogy minden dal 3 percig tarthat. Ennek a produkciónak ki kellett esnie.

Nagy Bogi. Már nem szédül a fényben.

Nagy Bogi volt számomra a forduló megnyugtató csúcspontja. Tökéletesen találkozik a dalszöveg, a dallam, az énekhang, az énekes és a színpadi látvány. Szerintem ez egy Eurovízióra kész produkció. Oké, láttunk már extrém magasságba megnyúló mutáns énekeseket és még egy vámpírt is a nemzetközi versenyen, de oroszlánkarikába ültetett, fotóalbum ruhájú kislány még nem volt a nemzetközi versenyen. És a magyar szöveg is maradhat.

Oláh Gergő. Tartsd ki a hangot!

Oláh Gergő dala kicsit mesterkélt. A hangszerelése kicsit megváltozott, de még mindig egy musical betétdalára hasonlít, amikor gyorsan össze kellett hozni a hangszerelést egy digitális zenekarral. Pedig egy nagyzenekaros kísérettel egészen ütős lenne. A hangja tökéletes. Ha netalán ezzel a nagyzenekarral akarna Gergő meglepni minket a döntőben, hát… én már előre libabőrös lennék. Hát igen, az ő tovább jutása hétfőn dőlt el.

Antal Tímea feat. Demko Gergő. Indulhat a party!

Antal Timiék nem igazán változtattak, bár Timi erősebb sminket, kapott, kicsit úgy nézett ki, mint az Oszter Sándor-féle Rózsa Sándor sorozatban az óriás műszempillát viselő tanyasi lányok. Sajnos nem látszott meg a produkción a kreativitás, pedig a dalban van potenciál. Nem éltek vele, kiestek.

Fatal Error. Baromi jó képek sikerültek róluk, mindjárt jön a folytatás!

A Fatal Error annak ellenére hogy bénább kameramozgásokat kapott az első fellépésükhöz képest, és a daluk nem annyira ütős mint a Viszlát nyár!, még mindig az övéké az egyik legtetszetősebb produkció a színpadon. Mintha kisebb lángon pörgött volna a frontember, folyamatosan a nézőtér bal oldalát figyelte. Ezekre majd figyeljetek oda szombaton. Mindent bele!

Ruby Harlem. Ruby style.

A Ruby Harlemnél másolok az élő blogból:
A felállás ugyanaz, de most jobb ruhákat túrtak ki a Hádából. Milyen fura, hogy pár éve ez a cég még A Dal fő támogatója volt. Volt egy kis technikai hiba a közvetítésben, de csak 2 másodpercig szaggatott a vonal. Volt egy kis belassítós effekt amíg az énekesnő felszaladt a lépcsősorra forrózni. Mintha kicsit megváltozott volna az énekesnő hangszíne. A dal refrénje még mindig túl repetitív/idegesítő.

Pápai Joci. My Friend.

És végül következzen Pápai Joci. A refrén utáni átkötő instrumentális rész kicsit fel lett turbózva, a dal előnyére. Szerencsére levették a háttérről a plakátokról visszanevető idős férfi képét. Én valahogy üresnek érzem a színpadot, illetve továbbra sem tetszik, hogy egy Origo hasonmással versenyez megint. Azt hittem hogy Joci-Middletonz párharc lesz a döntőben, de inkább Middletonz-Nagy Bogi.

Petruska. Továbbjutott, mégis kiesett.

És térjünk ki a hétfőn kiesett Petruska Andrásra. Az ESC Hungary olvasói már olvashattak mindenféle elemzést és közleményt erről a plágium dologról, lassan már visszasírjuk Both Miklós rövid szakmázását. Mindenesetre nagyon taszítónak tartom azt az eljárást ahogy az MTVA kezelte az ügyet, ahogy elindult a kommentháború arról, hogy így a libsi média, úgy a lakájmédia, hogy rengeteg cikk és kommentelő lopással vádolja és nem vélelmezik ártatlanságát, illetve a cikkekre érkező „vicces” reakciógombok nyomkodóinak arroganciáját. Hirtelen ki kellett ejteni a döntőből, ki tudja miért. Mindenesetre idén más szakértő vizsgálta meg a gyanúba keveredett dalt. Milyen érdekes.

Jöjjenek a legjobb fotók!

Marcinak a szeme kék.
Darabokra törted a szívem.
Édesek.
Tényleg döbbenetes az a giga bokréta.
Ingerküszöb mérés.
Következzenek Kaszner Niki zseniális Fatális hibái. Adjatok egy kanalat, felgyújtom a hajamat!
Itt aztán van erő!
Spinner.
Lángcsóvák a koreográfiában.
Ebben szinte biztos vagyok.
Tudtad barna a szemem, ez sosem változik bennem.
Csúszós padló.
Dallos-Mutáns Bogi.
Bogi harisnyáján felszalad a szemem. Jól néztek ki!
Három lába van, mégsem zongora.
Sejtelmes.
Túlzott bűbáj.

(Fotók: MTVA/Kaszner Nikolett)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top