ESC Hungary

Eurovízió 2016

Promóturnék a 2016-os Eurovízió előtt

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esckaz.com

Az Eurovíziót megelőzően Európa szerte előbulikat szerveznek az Eurovízió rajongói és támogatói, ahol a rajongók először találkozhatnak a soron következő verseny fellépőivel. Egyébként egy kis erőfitogtatásként, az esélyek felméréseként is értékelhetőek az ilyen események. Noha az előadók diplomatikusan hozzáteszik, hogy a saját dalukra összpontosítanak, a rajongók az erőviszonyok felmérésére is koncentrálnak.

Április 2-án Rigában volt egy előbuli az OGAE Lettország szervezésében és 9 ország (Lettország, Svájc, Fehéroroszország, Spanyolország, Izrael, Észtország, Bulgária, Szerbia, Málta) részvételével. Másnap Moszkvában volt buli 11 ország (Oroszország, Fehéroroszország, Izrael, Spanyolország, Svájc, Macedónia, Örményország, Ciprus, Málta, Azerbajdzsán, Moldova) képviselőjének részvételével. Április 9-én Amszterdam volt a soros, a 8. Eurovision in Concert című eseménnyel, 26 ország (Ciprus, Szlovénia, Románia, Albánia, Nagy-Britannia, Svájc, Fehéroroszország, Moldova, Izland, Montenegró, Izrael, Szerbia, Lengyelország, Ausztria, Észtország, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Málta, Lettország, Bulgária, Olaszország, Franciaország, Macedónia, Spanyolország) részvételével.

Ezután ezen a héten kedden, vagyis április 12-én egy produkciós iroda megszervezte az Israel Calling nevű promóciós koncertet, ami remélhetőleg egy kiváló sorozat kezdete lesz. 19 ország (Észtország, Litvánia, Szlovénia, Fehéroroszország, Svájc, Magyarország, Szerbia, Finnország, Románia, Ausztria, Izrael, Azerbajdzsán, Franciaország, Albánia, Lengyelország, Moldova, Nagy-Britannia, Bulgária, Oroszország) résztvevőjét látták vendégül 3 napig Tel Avivban. Több izraeli minisztérium is támogatta az eseményt. Izrael eurovíziós részvétele óta először szervezett ilyen eseményt. Az esemény valójában már hétfőn elkezdődött, a művészeket és kísérőiket a helyi és nemzetközi média képviselői, nagykövetek, diplomaták, és korábbi izraeli eurovíziós képviselők köszöntötték.

Nagyon színes programja volt a vendégeknek, városnézés, étteremtúra, és a szinte véget nem érő intejúdömping mellett volt egy kis idő faültetésre is.

https://youtube.com/watch?v=7Zi-yty0EsA%26%3Fautoplay%3D1
A The Theatre Club volt a helyszíne a koncertnek, ahol bemutatták a versenyzők dalaikat. Azért is foglalkozunk az izraeli eseménnyel kiemelten, mert itt lépett színpadra nemzetközi eurovíziós közönség előtt Magyarország képviselője, Freddie is.

Az esckaz tudósítója megemlíti, hogy az előző promóturnékon visszaköszönő országok mellett különleges országok is részt vettek, mint például Magyarország, Finnország vagy Litvánia. De a legkiemelkedőbb teljesítményt ezen az estén Azerbajdzsán, Szerbia és Oroszország hozta a helyi tudósító szerint. Itt kiemelik, hogy az orosz produkció nem volt playback, más források azt írják, hogy ők saját hangmérnökkel és technikával érkeztek, de a hangosítás egyébként nem volt tökéletes.

Freddie a hazatérését követően ezt nyilatkozta a Mokkában: „Imádták a dalunkat, a Pioneer-ból alig lehetett hallani valamit, mert több százan énekelték velem, a refrén kórusban szólt, fantasztikus élmény volt. Az aznap este előadott produkciók közül csak a francia és az orosz tudott minket megközelíteni.”

Az eurovision.tv YouTube csatornáján sok videót lehet nézni erről az eseményről is, de az esckaz.com csatornája is bővelkedik ilyen anyagokkal.

A következő promóciós esemény Londonban lesz ezen a héten vasárnap, 19 ország (Nagy-Britannia, Ciprus, Olaszország, Montenegró, Macedónia, Lettország, Izland, Spanyolország, Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Románia, Norvégia, Bulgária, Málta, Franciaország, Albánia, Svédország, Írország) részvételével.

Az erőfelmérésből kiderült, hogy Oroszország az abszolút favorit, a fogadóirodáknál is ők vezetnek, Franciaország a második, Svédország pedig a harmadik helyen áll. Magyarország benne van a top 20-ban, van olyan fogadóiroda, ami jelenleg a befektetett összeg 85-szörösét fizetné magyar győzelem esetén. Az Eurovízió hetében borulhat a papírforma, és volt már rá példa, hogy nem sikerült eltalálni a végső győztest. Mindenesetre a jelenlegi állás szerint az orosz győzelem a legvalószínűbb.

És végül ismételjük át a májusi elődöntők résztvevőit:

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top