ESC Hungary

Eurovízió 2021

Részletesebb megoldókulcs a 2021-es Eurovízióhoz

Korábban hírt adtunk arról, hogy a 2021-es Eurovízió megrendezéséhez két forgatókönyvet készített elő a szervezőbizottság. Az Eurovision.tv központi weboldalon egy bingóhoz hasonló megoldókulcs jelent meg, ahol többféle megrendezési forgatókönyvet vázoltak fel a rajongók számára. Ezúttal alapvetően 4 lehetséges végkimenetellel számolnak, de ezeken belül is vannak esetleges módosítási lehetőségek.

Lebonyolítási mátrix 2021

Az A terv – Hagyományos Eurovízió
Ebben az esetben az Eurovíziós Dalfesztivál az eddig megismert formában lesz megrendezve az Ahoy Arénában. A főpróbákkal együtt 9 show, teljes delegációkkal minden résztvevő országból, számos, Eurovízióhoz kapcsolódó rendezvénnyel Rotterdamban. Ennek a forgatókönyvnek akkor van a legnagyobb esélye, ha bevezetik a COVID-19 elleni védőoltást, vagy könnyen elérhetőek és megbízhatóak a tesztek.

A B terv – Távolságtartó Eurovízió 1,5 méterrel
Mindenki, aki az Eurovízió helyszínén van Rotterdamban, a másfél méteres személyi távolságtartás gyakorlatát kell elsajátítania, és betartania folyamatosan. Mind a 9 show meg lenne tartva de létszámkorláttal és távolságtartással. A delegációk létszáma és a hozzá kapcsolódó akkreditált sajtó létszámát maximalizálnák. Ehhez mérten módosulnának az Eurovízióhoz köthető kísérő rendezvények is. Ennek értelmében az aréna nézőterét újra terveznék. Ha ez következne be, akkor egy igazságos sorsolással lenne eldöntve, hogy ki jut be és ki nem a nézőtérre. Bővebb infókat erről 2021 elején fogunk kapni. A kívül maradtak teljes kártérítést kapnak.

A C terv- Eurovízió utazási korlátozással
Az Eurovízió a B terv szerint lenne megtartva, 9 show, távolságtartás, limitált közönség. Ha a delegációk nem tudnak utazni, akkor hazájukban fognak fellépni, viszont minden produkciót egymás után fognak bemutatni. Az utazni tudó delegációk, a nyitó és köztes produkciók élőben lesznek bemutatva.

A D terv – Eurovízió zárlat alatt
Hollandia bezárkózik, Eurovízió közönség nélkül, és valószínűleg kísérő rendezvények nélkül. A versenyzők a Junior Eurovízió 2020 mintájára hazájuk tévéstúdiójában fognak fellépni.

A végső választást a forgatókönyvek közül 2021 elején fogják eldönteni. A házigazda közmédiumok, az NPO, a NOS és az AVROTROS két éve készül a versenyre. A 2020-as és 2021-es Eurovízió főproducere, Sietse Bakker elmondta, hogy „Amikor egy ország megnyer egy versenyt, a legjobb Eurovíziót akarja megrendezni, jobbat mint ami korábban volt. Sok munkát fektettünk be és sok ismeretre tettünk szert, viszont sok kihívás áll még előttünk. Azon kell gondolkodnunk, hogy hogyan tudjuk megrendezni a versenyt bármilyen körülmények között. Nagy kihívás lesz, de az az ambíciónk, hogy ez legyen az elmúlt évek legjobb fesztiválja.

(eurovision.tv)

About Author

Részletesebb megoldókulcs a 2021-es Eurovízióhoz
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top