ESC Hungary

ESC 2019

Románia: Ester Peony – On a Sunday

Két elődöntő után Románia is elérkezett ahhoz, hogy kiválassza dalát a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Selecția Națională című nemzeti döntőn választottak dalt, a lisszaboni Eurovízión ért sokk után azonban kicsit módosítottak a formátumon. Nem csak lerövidítették a műsort, de idén bevezették a szakmai zsűri pontozását is a döntőben. Ez azt jelenti, hogy idén már nem dönthetett egyedül a román közönség, hanem a televoting szavazás eredményét összefésülték a nemzetközi zsűri szavazataival. A zsűri tagja volt többek között Emmelie de Forest is, a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál dán győztese.

A bukaresti színpadon 12 versenyző tett meg mindent, hogy elnyerje a jogot Románia képviseletére, de a végén csak egy győztes lehetett. A nemzetközi zsűri és a televoting szavazás eredményeképp a Selecția Națională idei győztese Ester Peony az On a Sunday című dallal. Gratulálunk! A dalt a második elődöntő első felében hallhatjuk az Eurovízión.

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top