ESC Hungary

Eurovízió 2024

Románia mégsem indul a 2024-es Eurovízión

Románia nem képviselteti magát a 2024-es Eurovízión – adta hírül az INFE Romániát üzemeltető ERC Eurovision Romania Community. Közleményük szerint a TVR közmédia egy 13 tagú „zsűri” szavazással döntött az idei részvétellel, vagyis a 2024-es Eurovíziós projekttel kapcsolatban. Öten szavaztak mellette, 4-en tartózkodtak és 4-en pedig ellene. Ez azt eredményezte, hogy a szavazók többségének hiánya romba döntötte Románia jubileumi részvételét, ugyanis 30 éve szerepeltek először az Eurovízión.

Az INFE Románia/ERC elnöke, Adrian Diaconescu nyilatkozatot tett közzé a Facebookon: „Hosszú, pletykákkal és spekulációkkal teli időszak után, amelyek a TVR közmédia részvételéről szóltak Európa kedvenc showjának 68. kiadásán, pénzügyi jóváhagyások és a projektért felelős szakemberek általánosságban vett pozitív hozzáállása után érkezett meg a döntés. A szavazás ma délután zajlott le, ahol a TVR különböző szerkesztőségeiből és főosztályaiból tizenhárman szavaztak, 5-en elfogadták, 4-en tartózkodtak, 4-en pedig elvetették a javaslatot. Ez azt jelenti, hogy a többség támogatása nélkül Románia részvétele a 2024-es Eurovízión szóba sem jöhet. Mint a show rajongói, egyértelműen elégedetlenek vagyunk ezzel a döntéssel.”

Reménykednek a 2025-ös visszatérésben, de természetesen a romániai rajongók – úgy mint a magyarországiak is – próbálják idén is és továbbra is követni az eseményeket. Hozzátette: „A rajongói média pedig megtesz mindent, hogy tudósítsanak az idei eseményekről, mert ahogy egy Eurovízió-győztes mondta: A zene az első, mindig.”

A hírek szerint a TVR a már létező produkciók mellett jelentős erőforrásokat különített el például a párizsi Nyári Olimpiai Játékokra, a TVR Craiova központ fejlesztésébe és más, régóta elhalasztott modernizációs projektekbe. A TVR már hetekkel ezelőtt elkezdte előkészíteni a 2024-es Eurovízió honlapját, ez is bizakodásra adott okot a folytatással kapcsolatban, de végül két TVR menedzser igen szavazata hiányzott a folytatáshoz.

(ERC/TVR)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top