ESC Hungary

Eurovízió 2017

Romániában Mihai Trăistariu (ESC 2006) és Dénes Nóra is beadta a pályázatát

A román TVR közmédia 84 pályázatot gyűjtött be a 2017-es eurovíziós felhívásukra. Ez pár dallal kevesebb, mint az előző évben volt. Több ismert név is próbálkozik, többek között a már popsztár Lora, a 2015-ös válogatón is részt vevő Cristina Vasiu, a 2013-ban nemzeti válogatón részt vevő Tudor Turcu, de például a 2006-os Eurovízió román képviselője, Mihai Trăistariu már meg is osztotta a 2017-es versenyre szánt dalát, melyet angol, spanyol, svéd és román szerzők alkottak meg.

A tavalyi év nagy vesztesének, Ovidiu Antonnak a vokálosa, Teodora Dinu is felrakta a YouTube-ra a pályázatát. A rockballada indult volna a brit válogatón is, de ott már kiselejtezték.

A 2015-ös The Voice of Romania döntőse, a nagybányai Dénes Nóra is pályázott egy lírai dallal.

Elton Zarb máltai zeneszerző, aki már két győztes junior dalt is szerzett, szintén küldött dalt a román selejtezőre, de az idei máltai selejtezőben is próbálkozik: Janice Mangion Kewkba című dalának társszerzőjeként.

Sergiu Bolota We Were Young című dala pedig azért érdekes, mert szerzője, az észt Stig Rästa a 2015-ös Eurovízión szerepelt szintén saját szerzésű dalával, melyet egy duettben, Elina Bornnal karöltve adott elő. Stig a dal eléneklési lehetőségét a román underground körökben ismert fiatal előadónak, Sergiunak adta át.

Most következik a dalok érvényesítése. A jelentkezőknek meghallgatáson kell részt venni, egy öttagú zsűri és közönség előtt fognak énekelni január 25 és 27 között. Nem lesz élő közvetítés, a TVR egy megvágott anyagot fog majd műsorra tűzni a későbbiekben. Február 26-án lesz az első élő közvetítés, ahol az előzetesen kiválasztott 15 produkcióból 10-et fog továbbengedni a zsűri a március 5-i döntőbe. Az elődöntőben csak a zsűri fog szavazni, a döntőben pedig csak a közönség. Az elődöntő Bukarestben lesz, a döntő városát a későbbiekben fogják ismertetni. Remélhetőleg a fent bemutatott dalok mindegyike szerepelni fog a döntőben.

Forrás: wiwibloggs.com, fotó: libertatea.ro

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: