ESC Hungary

Eurovízió 2019

Söngvakeppnin 2019: Hera Björk a 10 jelölt között

Izland is elkezdte a felkészülést a májusi Eurovízióra. Az észak-európai ország idén újra a Söngvakeppnin nevű nemzeti válogató keretén belül dönt az ország indulójáról. A RÚV ma jelentette be, hogy kik lesznek azok, akik megküzdhetnek az Eurovízióra való kijutásért.

Idén több változtatás is történik a válogatóban. Az egyik változás, hogy az eddigiekkel ellentétben idén összesen csak 10 dal van versenyben, így elődöntőnként 5-5 dalt hallhatunk majd:

1. Elődöntő (február 9.)

  1. Hatari – Hatrið mun sigra
  2. Hera Björk Þórhallsdóttir – Eitt andartak / Moving on
  3. Kristina Skoubo Bærendsen – Ég á mig sjálf / Mama said
  4. Þórdís Imsland – Nú og hér / What are you waiting for?
  5. Daníel Óliver – Samt ekki / Licky Licky

2. Elődöntő (február 16.)

  1. Elli GrillSkaði and Glymur – Jeijó, keyrum alla leið  
  2. Friðrik Ómar – Hvað ef ég get ekki elskað? / What if I can’t have love?
  3. Ívar Daníels – Þú bætir mig / Make me whole
  4. Tara Mobee – Betri án þín / Fighting for love
  5. Heiðrún Anna Björnsdóttir – Helgi / Sunday boy

Az elődöntőben mindegyik dalt izlandi nyelven kell előadni, de a döntőben az énekeseknek már lesz lehetőségük, hogy eldöntsék, a daluk angol vagy izlandi változatát adják-e elő. Elődöntőnként 2-2 dal jut tovább a március 2-i döntőbe. Ehhez a négy dalhoz csatlakozik majd még egy ötödik is.

Idén ismét több ismerős névvel találkozhatunk.  Hera Björk 2010-ben képviselte Izlandot, de 2008-ban, 2009-ben és 2015-ben vokalistaként vett részt a nemzetközi versenyen. Friðrik Ómar 2008-ban képviselte az országot Eurobandið tagjaként. Svala Björgvinsdóttir, aki 2017-ben Kijevben képviselte Izlandot, dalszerzőként tér vissza.

Izlandot tavaly Ari Ólafsson képviselte az Our Choice című dallal, de az elődöntő utolsó helyén végzett 15 ponttal. Az észak-európai országnak utoljára 2014-ben sikerült döntőbe jutni.

(esctoday.com)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top