ESC Hungary

ESC 2018

Spanyolország: Amaia & Alfred – Tu canción

Ma este újabb állomáshoz érkeztünk. Spanyolország dalt választott. Idén új formátummal vágtak neki a dalválasztáshoz. Összesen 9 dal volt versenyben, amelyet 5 énekes adott elő: az 5 előadó közös dala, 5 szólóprodukció és 3 duett. Az ötödik versenyzőhöz egy előadó csatlakozott duettpartnerként az előválogatóból.

A következő dalok voltak versenyben:
Alfred, Aitana, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina
Aitana Ocaña – Arde
Alfred García – Que nos sigan las luces
Ana Guerra – El remedio
Míriam Rodríguez – Lejos de tu piel
Amaia romero – Al cantar
Agoney & Míriam – Magia
Amaia & Alfred – Tu canción
Aitana & Ana Guerra – Chico malo

Mivel tavaly a zsűri értékelése miatt rendkívül elszabadultak az indulatok a nézőtéren, idén a közönség egyedül döntött a győztesről. A zsűri csak véleményt formált. A zsűriszékben foglalt helyet Luísa Sobral is, Salvador Sobral nővére és győztes dalának szerzője.

A verseny két körből állt. Az első kör után lezárták a szavazatokat. Ekkor a három legtöbb szavazatot kapott dal továbbjutott a második körbe:
Aitana Ocaña – Arde (31%)
Aitana & Ana Guerra – Chico malo (26%)
Amaia & Alfred – Tu canción (43%)

Ezután lenullázták a szavazatokat és elindult egy újabb szavazás. A közönség döntött, a győztes pedig a szavazatok 43%-át begyűjtve Amaia és Alfred közös dala, a Tu canción.

(eschungary.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top