ESC Hungary

Rajongunk

Törökország 2016-ban sem vesz részt az Eurovízión

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: wiwibloggs.com

A TRT, a török közmédia úgy döntött, hogy Törökország idén sem tér vissza az Eurovíziós Dalversenyre, így ez lesz már negyedik év az ország nélkül. Habár mutatkoztak a visszatérésre utaló jelek, az EBU és a TRT tárgyalt a részvételről, ám úgy néz ki: eredménytelenül. A visszalépés ténye a teletexten jelent meg: Senol Göka, a TRT vezetője jelentette ki, hogy az ország visszalép a stockholmi versengéstől.

A visszalépés oka többek között, hogy 2013-tól kezdve már nem a véletlenen múlik, hogy melyik ország melyik rajtpozícióból indul az elődöntőkön és a döntőn, hanem a producerek rakják össze a sorrendet. Azonban ami ennél is nagyobb probléma a törököknek az az, hogy a BIG5-országok (Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország) automatikusan a döntőbe kerülnek, és a jelenlegi szavazási rendszer igazságtalan is (50% nézői + 50% zsűri).

Az ország azonban nem panaszkodhat eredményeire: mindössze egyszer nem jutottak be a döntőbe, a többi esetben viszont mindig a top 10-ben végeztek, 2003-ban megnyerték a versenyt, míg 2010-ben a maNga a 2. helyre futott be.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top