ESC Hungary

Rajongunk

Törökország 2016-ban sem vesz részt az Eurovízión

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: wiwibloggs.com

A TRT, a török közmédia úgy döntött, hogy Törökország idén sem tér vissza az Eurovíziós Dalversenyre, így ez lesz már negyedik év az ország nélkül. Habár mutatkoztak a visszatérésre utaló jelek, az EBU és a TRT tárgyalt a részvételről, ám úgy néz ki: eredménytelenül. A visszalépés ténye a teletexten jelent meg: Senol Göka, a TRT vezetője jelentette ki, hogy az ország visszalép a stockholmi versengéstől.

A visszalépés oka többek között, hogy 2013-tól kezdve már nem a véletlenen múlik, hogy melyik ország melyik rajtpozícióból indul az elődöntőkön és a döntőn, hanem a producerek rakják össze a sorrendet. Azonban ami ennél is nagyobb probléma a törököknek az az, hogy a BIG5-országok (Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország) automatikusan a döntőbe kerülnek, és a jelenlegi szavazási rendszer igazságtalan is (50% nézői + 50% zsűri).

Az ország azonban nem panaszkodhat eredményeire: mindössze egyszer nem jutottak be a döntőbe, a többi esetben viszont mindig a top 10-ben végeztek, 2003-ban megnyerték a versenyt, míg 2010-ben a maNga a 2. helyre futott be.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top