ESC Hungary

Eurovízió 2022

Ukrajna: Alina Pash – Shadows of Forgotten Ancestors – TÖRÖLVE!

Az ukrán UA:PBC nem írta alá a szerződést a Vidbir 2022 győztese, Alina Pash Eurovízióra küldésére, mert kiderítették, hogy a Krímbe utazott 2015-ben, ahol Oroszország vette át az irányítást még az azt megelőző évben. Ukrajnában szigorú szabályok vannak a Krím-félsziget meglátogatásával kapcsolatban, csakis engedéllyel, és ukrán ellenőrző pontokon keresztül legális a beutazás, Oroszországon keresztül pedig illegális. Emlékezzünk csak vissza Julia Szamojlova 4 évvel ezelőtti esetére. Alina Pash az Instagramon nyilatkozott az esetről.

„Ukrán állampolgár vagyok, betartom törvényeit, igyekszem Ukrajna hagyományait és értékeit megismertetni a világgal. Ez a történet egyáltalán nem az, amit belevittem a dalomba. Művész vagyok, nem politikus, nincsenek PR emberek, menedzserek, és ügyvédek hada mögöttem, hogy ellenálljak ennek a nyomásnak és támadásnak, a közösségi oldalam támadásának és fenyegetéseknek. És teljesen elfogadhatatlan az a szóhasználat, amit az emberek megengednek maguknak anélkül, hogy megértenék a helyzetet, és megfeledkeznek Ukrajna minden polgárának méltósághoz való jogáról. Nem szeretném folytatni ezt a virtuális háborút és gyűlöletet. Az igazi háború kívülről érkezett országomba még 2014-ben. Nem akarok többé benne lenni ebben a mocskos történetben. Fájó szívvel sajnos visszavonom indulásomat Ukrajna képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nagyon sajnálom. Felvesszük a kapcsolatot a közmédiával, és aláírjuk erről a szükséges dokumentumokat. Külön szeretném megköszönni azoknak, akik támogatnak és segítenek, akik hallgatják a dalaimat és azoknak a fontos üzeneteit, és nem terjesztenek rólam pletykákat. Köszi!”

Az eredeti cikk:

Ukrajna dalt választott tegnap este a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválra. 8 dal közül kellett kiválasztania a zsűrinek és a közönségnek a végső győztest. A Vidbir 2022 nemzeti döntő győztese végül Alina Pash ukrán énekes, dalszerző és színésznő lett. Gratulálunk és sok sikert!

(eurovision.tv, eurovisionworld.com)

About Author

Ukrajna: Alina Pash – Shadows of Forgotten Ancestors – TÖRÖLVE!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top