ESC Hungary

Eurovízió 2022

Ukrajna: Alina Pash – Shadows of Forgotten Ancestors – TÖRÖLVE!

Az ukrán UA:PBC nem írta alá a szerződést a Vidbir 2022 győztese, Alina Pash Eurovízióra küldésére, mert kiderítették, hogy a Krímbe utazott 2015-ben, ahol Oroszország vette át az irányítást még az azt megelőző évben. Ukrajnában szigorú szabályok vannak a Krím-félsziget meglátogatásával kapcsolatban, csakis engedéllyel, és ukrán ellenőrző pontokon keresztül legális a beutazás, Oroszországon keresztül pedig illegális. Emlékezzünk csak vissza Julia Szamojlova 4 évvel ezelőtti esetére. Alina Pash az Instagramon nyilatkozott az esetről.

„Ukrán állampolgár vagyok, betartom törvényeit, igyekszem Ukrajna hagyományait és értékeit megismertetni a világgal. Ez a történet egyáltalán nem az, amit belevittem a dalomba. Művész vagyok, nem politikus, nincsenek PR emberek, menedzserek, és ügyvédek hada mögöttem, hogy ellenálljak ennek a nyomásnak és támadásnak, a közösségi oldalam támadásának és fenyegetéseknek. És teljesen elfogadhatatlan az a szóhasználat, amit az emberek megengednek maguknak anélkül, hogy megértenék a helyzetet, és megfeledkeznek Ukrajna minden polgárának méltósághoz való jogáról. Nem szeretném folytatni ezt a virtuális háborút és gyűlöletet. Az igazi háború kívülről érkezett országomba még 2014-ben. Nem akarok többé benne lenni ebben a mocskos történetben. Fájó szívvel sajnos visszavonom indulásomat Ukrajna képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nagyon sajnálom. Felvesszük a kapcsolatot a közmédiával, és aláírjuk erről a szükséges dokumentumokat. Külön szeretném megköszönni azoknak, akik támogatnak és segítenek, akik hallgatják a dalaimat és azoknak a fontos üzeneteit, és nem terjesztenek rólam pletykákat. Köszi!”

Az eredeti cikk:

Ukrajna dalt választott tegnap este a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválra. 8 dal közül kellett kiválasztania a zsűrinek és a közönségnek a végső győztest. A Vidbir 2022 nemzeti döntő győztese végül Alina Pash ukrán énekes, dalszerző és színésznő lett. Gratulálunk és sok sikert!

(eurovision.tv, eurovisionworld.com)

About Author

Ukrajna: Alina Pash – Shadows of Forgotten Ancestors – TÖRÖLVE!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top