ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Az orosz indulót, Julia Samoylovát kitiltották Ukrajnából!

Az idei orosz induló kiléte és dala az utolsó pillanatokban derült ki, sokaknál felmerült a kérdés, hogy vajon visszalépnek-e az oroszok. Friss hír, hogy a „Flame is burning” című dal előadóját, Julia Samoylovát kizárták Ukrajnából, amiből az következik, hogy nem léphet fel a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A kizárás oka, hogy Julia 2015-ben fellépett a 2014-ben, az oroszok által elcsatolt Krím-félszigeten. Az ukrán SBU úgy döntött, hogy 3 éves időtartamra megtiltja, hogy az énekesnő Ukrajna területére lépjen.

Olena Gitlianska, az SBU szóvivője Facebookon publikálta a döntést:

Az Ukrán Titkosszolgálat (SBU) megtiltotta Julia Samoylovának, az Oroszországi Föderáció állampolgárának, hogy Ukrajna területére lépjen a következő 3 évben. A döntést olyan információk alapján hozták meg, mely szerint az énekesnő megszegte az ukrán törvényeket.”

Az orosz külügyminisztérium egyik tagja a Ria-Novosti hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a döntés cinikus és embertelen volt. Továbbá egy idős orosz politikust, Frants Klintsevichet idéztek, aki úgy vélte, hogy Oroszországnak bojkottálnia kellene az Eurovíziós Dalfesztivált, amennyiben a szervezők nem tudják megoldani, hogy Julia végül felléphessen májusban Kijevben.

Az SBU egyébként további legalább 140 orosz előadót tett a feketelistájára tavaly októberben.

A hírre az EBU egy hivatalos közleményt adott ki:

„Az EBU számára is megerősítésre került, hogy az ukrán hatóságok beutazási tilalmat rendeltek el az idei orosz résztvevő, Julia Samoylova részére, amelynek oka, hogy az egyik ukrán törvény ellen vétett azzal, hogy a Krím-félszigetre utazott egy fellépésre.

Mi (az EBU) tiszteletben tartjuk a rendező ország helyi törvényeit, habár mélyen csalódottak vagyunk a döntésük miatt, mivel a verseny szelleme és értékei ellen megy.

Folytatjuk az ukrán hatóságokkal a megkezdett párbeszédet azzal a céllal, hogy minden egyes résztvevő felléphessen a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.”

Forrás: escbubble.com, eurovision.tv

Eurovízió 2017: Oroszország?

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top