ESC Hungary

Eurovízió 2019

Ukrajna: Maruv – Siren Song

Ma este Ukrajnának köszönhetően újabb dallal bővült a 2019-es Eurovízió mezőnye. Keleti szomszédunk a Vidbir című nemzeti döntő keretein belül választotta ki indulóját.

A finálét két elődöntő előzte meg, melyekből összesen hat dal jutott tovább. A végső döntés meghozásában nézők segítségére volt egy három főből álló szakmai zsűri is, melynek tagja volt Jamala, a 2016-os Eurovízió győztese, illetve Andriy Danilko, művésznevén Verka Serduchka, aki 2007-ben az ezüstérmet szerezte meg és azóta is az Eurovíziók visszatérő vendége.

A Vidbir döntősei voltak:

Maruv – Siren Song (5+6=11 pont)
Freedom Jazz – Cupidon (6+4=10 pont)
Kazka – Apart (3+5=8 pont)
Brunettes Shoot Blondes – Houston (2+3=5 pont)
Yuko – Galyna Guliala (4+1=5 pont)
Anna Maria – My road (1+2=3 pont)

A győztes maximum 12 pontot szerezhetett. Minden zsűritag 1 és 6 pont között értékelte a dalokat, majd összesítették a pontszámokat, és átkonvertálták az eredményt 1-6 pontos rendszerbe. Ehhez jöttek majd a televoting szavazatok, szintén 1-6 pontos rendszer alapján, vagyis a legkevesebb szavazatot begyűjtő dal 1 pontot kapott, míg a szavazás győztese 6 pontot. Ennek értelmében a Vidbir idei győztese: Maruv – Siren Song. Gratulálunk! Ukrajna az Eurovízió első elődöntőjének második felében fog szerepelni.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top