ESC Hungary

Eurovízió 2020

Válogatók szombat estére: Norvégia és Litvánia (+Eredmények)

Végre kezdetét veszi a 2020-as nemzeti döntős szezon! Ma este két ország kezdi meg a válogatók sorozatát. Mától március elejéig minden hétvégére akad néznivaló.
Íme a mai program:

19:50 – Norvégia – Melodi Grand Prix (első válogató)
Élő közvetítés IDE kattintva!

Norvégiában idén 60. alkalommal rendezik meg a Melodi Grand Prix műsorát, melynek győztese képviselheti az országot a soron következő Eurovíziós Dalfesztiválon. Az idei jubileumi évben egy új és különleges kiválasztási módot alkalmaznak.

A döntő adását tíz versenyzővel február 15-én rendezik. Közülük öt énekest már ismerhetünk is.

Az automatikus döntősök:

 • Didrik & Emil Solli-Tangen – Out Of Air
 • Ulrikke Brandstorp – Attention
 • Akuvi – Som du er
 • Sondrey – Take My Time
 • Tone Damli – Hurts Sometimes

Didrik Solli-Tangen személyében egy régi ismerőst köszönthetünk újra, ugyanis ő képviselte az országot a 2010-es versenyen. Emil Solli-Tangen pedig 2013-ban szerepelt a nemzeti válogatójukban. Idén duettben mérettetnek meg.
Ulrikke Brandstorp 2017-ben próbált szerencsét, a negyedik helyen zárt.
Tone Damli 2009-ben a második helyen végzett Alexander Rybak mögött, 2013-ban pedig Hello Goodbye duettjével a svéd nemzeti válogatóban, a Melodifestivalenben a második esély fordulóig jutott el.

A fennmaradó öt helyért, öt héten keresztül, Norvégia öt régiójából származó énekesek és dalszerzők versengenek. Minden válogató adásban színpadra lép egy automatikus döntős is. A mai műsorban Sondrey mutatja be a Take My Time című dalát.

A ma esti adásban Norvégia déli része képviselteti magát.
Az est végeredménye:

Továbbjutott a döntőbe:

Kiesők:

 • Kim Rysstad – Rainbow
 • Geirmund – Come Alive
 • Lisa Børud – Talking About Us

Ebben a névsorban is vannak újra próbálkozók. Kim Rysstad 2012-ben, Raylee pedig 2015-ben szerepelt a nemzeti válogatón. Lisa Børud pedig 2018-ban Alexander Rybak produkcióját erősítette az Eurovízió színpadán.

A verseny menetéről: Első körben két párbajt rendeznek, melynek győztesei újra megmérkőznek egymás ellen. Az az egy énekes, aki a második körben is győzedelmeskedik, az már biztos részvevője a finálénak.

 

20:00 – Litvánia – Eurovizijos – We Go Again! 2020 (első válogató)
Közvetítés IDE kattintva

Mint arról már korábban beszámoltunk, Litvániában is kiválasztották a versenyben résztvevő dalokat. Ma este elérkeztünk az első válogató adásához. Tizenkét produkció lép színpadra, közülük a zsűri és a közönség szavazatai alapján a hat legtöbb pontot kapó juthat az elődöntők egyikébe.

A mai versenyzők:

 1. Glossarium – Game over
 2. Baltos Varnos – Namų dvasia
 3. Justinas Lapatinskas – Highway story
 4. Aistay – Dangus man tu
 5. Petunija – Show ya
 6. Lukas Norkūnas – Atsiprašyk
 7. Donata – Made of wax
 8. Andy Vaic – Why why why
 9. Aika – Paradas
 10. Meandi – Drip
 11. Monika Marija – If I leave
 12. Gabrielius Vagelis – Tave čia randu

Ebből a mezőnyből Monika Marija neve lehet talán a legismerősebb. Tavaly ugyanis két dala egészen a döntőig menetelt. Az egyikkel visszalépett, a Light On cíművel a rajongók egyik kedvencévé vált, viszont a képzeletbeli dobogón csak második helyig jutott. Gabrielius Vagelis számára sem ismeretlen a válogatók világa, idén negyedjére szerepel a műsorban.

(eurofire.me, esc-kompakt.de, esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top