ESC Hungary

A Dal 2016

Vásáry André: A miérteket mindenkinek magának kell megválaszolnia

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjú keretében. Ez alkalommal Vásáry André válaszol a feltett kérdésekre, olvassátok el!

 

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a Csillag Születik tehetségkutató műsorban. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?

Vásáry André: Nagyon szép emlék számomra a Csillag születik, izgalmas időszak az életemben. Annak ellenére, hogy korábban már szerepeltem színházban, ez teljesen új tapasztalatnak bizonyult, igazi kihívás volt szombatonként nézők millióinak énekelni.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

VA: Mindig szerettem az Eurovíziós versenyeket, néztem is. Vonzott a lehetőség, de úgy véltem, hogy csak akkor érdemes próbálkoznom, ha olyan dalt kapok, amit nagyon a magaménak érzek és ez most jött el.

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

VA: Igyekszem. Persze, ez nem azt jelenti, hogy minden nemzet, minden válogatóműsorát, indulóját meg tudom nézni, hiszen most nagyon a saját felkészülésemre koncentrálok. Ezért inkább korábbi kedvencekre emlékezem, a tavalyi olasz Il Volo és az orosz Polina Gagarina versenydalaira illetve a 2012-es svéd Europhiára, amit Loreen adott elő.  

MS: Az elmúlt évek A Dal nyertesei közül kivel duetteznél szívesen?

VA: Ha ByeAlex írna egy olyan dalt, ami mindkettőnkhöz illik, azt szívesen előadnám vele, érdekes párosítás lehetne szerintem.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

VA: A verseny kihívása. A lehetőség, hogy esetleg Magyarországot képviselhetem, mert most van egy olyan erős fesztivál dalunk, ami erre esélyt adhat.

MS: Mi a dalod üzenete?

VA: Johnny K. Palmer szövegét olyan események ihlették, melyek az elmúlt hónapokban az egész világot foglalkoztatták és foglalkoztatják még most is, anélkül azonban, hogy pontosan felsorolná, melyek is ezek. Mert a hangsúly a kérdésfeltevésen van. A miérteket aztán mindenkinek magának kell megválaszolnia, akár a világ nagy dolgairól, akár a személyes boldogságról van szó. De kérdezni kell, nem megkerülve a problémákat, hanem szembenézve velük őszintén válaszolni és keresni a megoldásokat, melyekhez a  legcélravezetőbb út egymás elfogadása és a tolerancia.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

VA: A szövegben rejlő üzenet közvetítésén túl azt szeretném, ha ezt az új oldalamat is megismerné a közönség, és persze számomra is nagy élmény hogy a klasszikusok és a crossover mellett most egy újabb műfajba tehetek kirándulást.

MS: Milyen produkcióval készülsz?

VA: A dal mondanivalójához illeszkedik a produkcióban minden, a látványelemek, a háttér, de erről többet nem árulhatok el, legyen meglepetés. Talán csak annyit, hogy öt vokalistával lépek fel, táncosok azonban nem lesznek. Remélem, tetszeni fog nem csak a dal és az előadás,  hanem a színpadkép is.  

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

VA: Azt hiszem, jobb, ha ezt nem tervezem meg előre. Talán megpróbálok magamhoz térni…

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

VA: Azt kérném tőlük is, amit mindenkitől: kövessék a versenyt, szavazzanak rám, ha tetszik a dalom, aztán, bármi legyen is a végeredmény, szurkoljanak a nyertesnek az Eurovízión.

 

Köszönjük az interjút Vásáry Andrénak, illetve külön köszönet Szamay Ilonának a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg André dalát, melyet ma, a második elődöntőben 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top