ESC Hungary

A Dal 2016

Vásáry André: A miérteket mindenkinek magának kell megválaszolnia

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjú keretében. Ez alkalommal Vásáry André válaszol a feltett kérdésekre, olvassátok el!

 

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a Csillag Születik tehetségkutató műsorban. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?

Vásáry André: Nagyon szép emlék számomra a Csillag születik, izgalmas időszak az életemben. Annak ellenére, hogy korábban már szerepeltem színházban, ez teljesen új tapasztalatnak bizonyult, igazi kihívás volt szombatonként nézők millióinak énekelni.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

VA: Mindig szerettem az Eurovíziós versenyeket, néztem is. Vonzott a lehetőség, de úgy véltem, hogy csak akkor érdemes próbálkoznom, ha olyan dalt kapok, amit nagyon a magaménak érzek és ez most jött el.

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

VA: Igyekszem. Persze, ez nem azt jelenti, hogy minden nemzet, minden válogatóműsorát, indulóját meg tudom nézni, hiszen most nagyon a saját felkészülésemre koncentrálok. Ezért inkább korábbi kedvencekre emlékezem, a tavalyi olasz Il Volo és az orosz Polina Gagarina versenydalaira illetve a 2012-es svéd Europhiára, amit Loreen adott elő.  

MS: Az elmúlt évek A Dal nyertesei közül kivel duetteznél szívesen?

VA: Ha ByeAlex írna egy olyan dalt, ami mindkettőnkhöz illik, azt szívesen előadnám vele, érdekes párosítás lehetne szerintem.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

VA: A verseny kihívása. A lehetőség, hogy esetleg Magyarországot képviselhetem, mert most van egy olyan erős fesztivál dalunk, ami erre esélyt adhat.

MS: Mi a dalod üzenete?

VA: Johnny K. Palmer szövegét olyan események ihlették, melyek az elmúlt hónapokban az egész világot foglalkoztatták és foglalkoztatják még most is, anélkül azonban, hogy pontosan felsorolná, melyek is ezek. Mert a hangsúly a kérdésfeltevésen van. A miérteket aztán mindenkinek magának kell megválaszolnia, akár a világ nagy dolgairól, akár a személyes boldogságról van szó. De kérdezni kell, nem megkerülve a problémákat, hanem szembenézve velük őszintén válaszolni és keresni a megoldásokat, melyekhez a  legcélravezetőbb út egymás elfogadása és a tolerancia.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

VA: A szövegben rejlő üzenet közvetítésén túl azt szeretném, ha ezt az új oldalamat is megismerné a közönség, és persze számomra is nagy élmény hogy a klasszikusok és a crossover mellett most egy újabb műfajba tehetek kirándulást.

MS: Milyen produkcióval készülsz?

VA: A dal mondanivalójához illeszkedik a produkcióban minden, a látványelemek, a háttér, de erről többet nem árulhatok el, legyen meglepetés. Talán csak annyit, hogy öt vokalistával lépek fel, táncosok azonban nem lesznek. Remélem, tetszeni fog nem csak a dal és az előadás,  hanem a színpadkép is.  

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

VA: Azt hiszem, jobb, ha ezt nem tervezem meg előre. Talán megpróbálok magamhoz térni…

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

VA: Azt kérném tőlük is, amit mindenkitől: kövessék a versenyt, szavazzanak rám, ha tetszik a dalom, aztán, bármi legyen is a végeredmény, szurkoljanak a nyertesnek az Eurovízión.

 

Köszönjük az interjút Vásáry Andrénak, illetve külön köszönet Szamay Ilonának a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg André dalát, melyet ma, a második elődöntőben 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top