ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Verka, a pontbemondó szóvivő

Verka Szergyucska, a 2007-es Eurovíziós Dalfesztivál versenyzője majdnem megnyerte az egész versenyt. Marija Šerifović volt a nagy ellenfél, 33 ponttal megelőzte Verkát. Eredetileg a döntő előtt a kulisszák mögé akart betekinteni jelen cikkünk, de mivel az idei verseny mindhárom élő adásában fel fog Verka bukkanni, és vannak páran, akiknek fogalma sincs, hogy mi ez az egész, ez egy gyorstalpaló lesz számukra. Visszatérve 2007-re, valljuk be, nem lett volna igazán elegáns, ha ez a produkció nyerte volna meg az egész versenyt. Viszont akkora őrületet vitt a színpadra, hogy röhögés nélkül nem lehet kibírni.

Vannak még páran, akik nem értik, hogy mi ez a nagy rajongás Verka körül, ki is ő, ezért gyorsan összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat. Persze, akinek nem jönnek be a humorista poénjai, annak inkább azt tanácsolom, hogy olvasson el egy másik cikket. A produkció maga nagyon jól beazonosítható, a cosplay-esek kedvenc témája, illetve szerintem amellett, hogy fityiszt mutat az Eurovízióra készülő versenyzők sokszor túláradó giccsére (eurovíziós túlkapás a győzelem reményében), az ukránok idegennyelv ismerete elé is görbe tükröt tart.

Andrij Mihajlovics Danilko, művésznevén Verka Szergyucska 44 éves ukrán énekes és humorista. Gyermekkorában zenével akart foglalkozni, de mivel nem vették fel, szakközép iskolába ment. Utána pár évig egy artista képzőben tanult, de nem fejezte be. 1997-ben egy ukrán vígjáték sorozatban kapott mellékszerepet, és innen kezdve ráragadt az a név, amit még egy általános iskolai osztálytársának, Anja Szergyuknak ígért meg: „megígérem, hogy ismertté fogom tenni a neved”. Kis átalakítással a szergyucska szó sértődékenyt jelent.

A pontbemondó szóvivők munkája nagyon fontos a döntős körkapcsolás alkalmával. Tavaly óta csak a zsűri pontjait jelentik be (svéd módszer), de így is összeszedettnek kell lenni ahhoz, hogy minden flottul menjen. Az élő adások előtt pontosan egy nappal, este 9-kor kezdődik a zsűris főpróba, ahol minden ország zsűrije az ott látottak alapján küldi el a pontjait. Ez technikai könnyebbség. A döntő előtti zsűris próba azzal egészül ki, hogy elpróbálják a körkapcsolást is, ahol kitalált eredményeket kell bediktálni. Lássuk, hogyan ment ez tavaly, amikor Ukrajnát kapcsolták.

És lássuk, hogyan ment ez az egész élesben!

Lesz még egy Verkás interjúnk is ezen a héten!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top