ESC Hungary

Blog

Viszlát elődöntők!

Eltelt ismét egy hét, egy nagyon nehéz elődöntőn vagyunk túl. Lássuk a tegnapi műsor legjobb sajtófotóit!

Horváth Cintia és Balogh Tomi. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Van egy érdekes hangulata a Horvát-Balogh duó dalának, de engem nagyon zavar a hangszerelésben az a mindig előforduló taps effekt. A fellépőruhákkal még mindig nem vagyok kibékülve, főleg Tomi jelmeze az ami nagyon nem. Maradjunk annyiban, hogy a zsűri nagyon szerette volna még látni őket. Az elődöntőhöz képest most nemcsak smsben lehetett zsűris szavazni, ez meg is látszott a közönség 4 pontján. De az is elképzelhető, hogy az eddigiekben a zsűri nagyon keresztbe szavazott a közönségnek, ezért megjelentek a nézők részéről a protest szavazatok. Bevallom én is csak 1 és 10 pontot küldtem tegnap.

Oké, voltak már eddig tingli-tangli rock együttesek az Eurovízión, de hörgős hard/metal dal azért tudott nyeri. Örs nagyon szépen énekel mind a három hangján. Az együttes minden egyes tagja nagyon átéli az egész dalt, és ez ragad a közönségre is. A ledfalon a láng jól működik. Ahogy számolom a színpad létszámát, öten vannak a színpadon és legalább egy férfi és egy női vokálos van elbújva a falak mögött. A döntőre eddig ragaszkodni szoktak az eurovíziós létszám stophoz, kíváncsi vagyok, hogy kit fognak leléptetni. Szerintem a női vokál nagyon jól működik a dalban. Én bátran küldeném ki őket Lisszabonba.

Odett. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Odett vehette át a legjobb dalszövegért járó díjat. Annyi biztos, a Ne engedj el után a Stardust is nagyon tetszett nekem, de az Aranyhal kevésbé tetszett. Kár hogy az énekesnő idő közben felnőtt. Én még mindig jó szívvel emlékszem vissza arra, amikor az MTVA nem viszonyult ennyire a rajongók ellen, és a 2016-os Dal főpróbáján azon izgultunk, hogy Odett ne szédüljön az inogó holdon.

Király Viktor. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Kiráyl Viktor dala nagyon kis kellemes kis. Annyi a félelmem, hogy az Eurovízión több tucat, afféle angolszász típusú dal fog versenyezni a svéd futószalagokról legördülő termékekkel, és lehet hogy ez gyengítheti az érvényesülési esélyeit. Mindenesetre a refrén megjegyezhető, és Viktor is megérdemelné már, hogy megtapasztalja a magyar és amerikai tehetségkutatók után az Eurovízió világát is. De egy határozott talánt tudnék mondani rá. A közönség hetese ebben a fordulóban kifejezetten hízelgő.

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, és Szakcsi Lakatos Róbert. (c) MTVA Kaszner Nikolett

A Szőke-Kökény-Szakcsi trió ismét csak a zsűri kedvence. Szép a dal, de valahogy nem akar működni nálam. Annyi biztos hogy van stílusa a dalnak, de az Eurovízión ilyenkor szaladnak ki a népek a szobából egy újabb adag pattogatott kukoricát készíteni. A mikróban pont ennyi idő alatt pattog ki a nass. Elég volt ennyi. A közönség négyese magáért beszél.

Horváth Tamás. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Talán Horváth Tamás az idei évad legellentmondásosabb versenyzője. A közönség szereti, az előszavazáson mindig a top 3-ban van, a zsűri viszont meglehetősen kritikus vele, mintha rászóltak volna a zsűrire, hogy ne merészeljék dicsérni vagy felpontozni a Meggyfát. Bár az is igaz, hogy sokszor annyira sokat beszél a zsűri, hogy se füle, se farka. Annyi biztos, hogy Tamásnak valamit még ki kell találnia a döntőre, mert eddig az AWS-nek áll a zászló. Szép volt az eredeti verzió bemutatása. Jöhetne már a következő dal, de Both Miklós csak beszél, beszél, beszél… Mindenesetre jó, hogy Mező Misivel szemben megvédte magát. Ha a közönség azt mondja hogy ugorjon a kútba, akkor nem kellene beleugrani, csak akkor, ha a zsűri kéri? A közönség 8-at küldött ezért a gesztusért.

Vastag Tamás. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Vastag Tamás dala nagyon kellemes. Szépen énekli el. A produkció statikus, a fellépőruha semmilyen, a ledfal ötletes. Szép dal, szép éneklés, de nem tettem volna tűzbe a kezem ezért a produkcióért. A közönség hatosa azért nem volt reménytelenül kevés. Szándékosan nem a lángra gyúlt kezes képet választottam. Halvány fénysugár volt csak kreatív irányba.

Ceasefire X. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Ceasefire X sokak kedvence. Mint legutóbb kiderült, Kállay Saunders András is az ő kiesése miatt fakadt ki a Facebookon, és ostorozta rendesen a magyar zeneipart. Talán a 2016-os Dal döntő tapasztalatai miatt is írhatta ezt András, a hangmérnök és a zenei producer (aki egyben magyar zenei élet egyik meghatározó alakja) csodával határos módon megúszta az egész szabotázsakciót. Bence szépen felöltözött erre a fordulóra. A dal nem rossz, a színpadi produkció viszont… Engem nagyon idegesít, amikor egy előadónak az éneklésre kell koncentrálnia, ezért beraknak mellé művészi tornásokat. A két vokálos lány pedig szépen elbújt a pixelek mögött. Hát nem juthat mindenki tovább, neki pedig ki kellett esnie.

yesyes. (c) MTVA Kaszner Nikolett

A yesyes végre nálam is megérkezett a döntő esélyesek csoportjába. Eddig valami hiányzott nekem a dalból, valami vagányság a hangszerelésben. Tényleg annyira jól jött ez a kis vihar a biliben plágiumbotrány, kicsit talán emiatt is változtattak a dalon, és szerencsére telitalálat lett! Annyi kritikám van, hogy Tamás nagyon el van révedve magában a doboknál, szerintem kicsit túltolja, és nem a szólista támogatása látszik rajta. Talán kevesebb bólogatás és esetleg egy kis együtt éneklés mikrofon nélkül hatásosabb lenne. De ennek ellenére sem hagynám őket futni hagyni, a szuperdöntőben a helyük!

Kriszta és Freddie. (c) MTVA Kaszner Nikolett

Kriszta és Freddie. Egyáltalán nincs semmilyen zavaró tényező a munkájukban. Freddie A Dal 2016 óta nem volt nekem szimpatikus. De most ahogy látom, hogy azért van munka az egészben amit csinál a képernyő előtt, megjött a rutinja, már csak a stílusát kellett megszokni. Ez is ki van pipálva. Szerintem nagyon jól vezetik a műsort. Remélem ezeket a tapasztalatokat (a pihenőszobás interjúk tapasztalatait is felhasználva) sokkal jobb közvetítést fog produkálni nekünk Lisszabonban. Már csak a pontbemondó kiléte a kérdés. Remélhetőleg erre a szerepre végre egy korábbi sikeres magyar eurovíziós résztvevőt fognak berakni.

De ne szaladjunk ennyire előre. A jövő heti versenyben Hegylakó üzemmódba kapcsolunk: Csak egy maradhat. Nagyon bízom benne, hogy mindenki megelégedésére fogunk versenyzőt küldeni, és az egy hónapos fröcsögő Facebook kommentáradat csak egy hétig fog tartani.

Lábjegyzet a főképhez. (c) MTVA Kaszner Nikolett

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top