ESC Hungary

Junior 2020

13 ország versenyzője 13 stúdióban fog fellépni a 2020-as Junior Eurovízión

18. alkalommal rendezik meg a Junior Eurovíziós Dalfesztivált, zsinórban második alkalommal lesz Lengyelországból. Tavaly egy Felső-sziléziai kisváros, Gliwice adott otthont, idén a főváros, Varsó lesz a fő helyszín. A november 18-i eseményen 13 ország versenyzője próbálja megmozgatni a világot (Move the World az idei fesztivál szlogenje). Átlagban 15-16 résztvevője szokott lenni a versenynek, viszont az ideinél volt már kevesebb is: 2012-ben és 2013-ban is 12 dalt hallhattunk.

A COVID-19 pandémia miatt a házigazda TVP televízió egy varsói stúdióból fogja élőben közvetíteni az eseményt, a produkciós csapat minden tagja a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásával fogja elkészíteni a műsort. A vendégfellépők is élőben fognak színpadra állni. A versenyzők nem utaznak Varsóba.

Minden fellépőnek biztosítani fogják az egészség védelmét, és biztosítanak mindenkit arról, hogy a verseny igazságos és biztonságos módon lesz lebonyolítva,

minden résztvevő produkció a résztvevő ország stúdiójában fog fellépni.

-Az utazási korlátozások és a koronavírushoz kapcsolódó más problémák miatt sajnálatos módon nem tudunk Lengyelországba juttatni minden egyes versenyzőt – nyilatkozta Martin Österdahl, a verseny igazgatója.

Minden résztvevőnek egyenlő esélye lesz a ragyogásra.

-Arra jutottunk, hogy mindezek ellenére a shownak mennie kell, és mivel ezt a versenyt 2003 óta minden évben megrendezzük, folytatni kell. Az idei évi változások ellenére minden fiatal tehetség azért lett kiválasztva, hogy képviselje az országát. Még ilyen körülmények között is egyforma esélyt kapnak az érvényesülésre, a ragyogásra, és – folytatva a tradíciót – a családokat összehozó műsor szerte a világból várja a kedvenc dalokra a szavazatokat a verseny weboldalán.

-Hogy biztosítsuk a folyamatosságot és az igazságos versenyt, a 13 résztvevő ország EBU tag műsorszolgáltatója megállapodott abban, hogy

hasonló színpadot és technikai felszerelést fognak felépíteni, hogy lefilmezzék a versenyzőjüket a produkció közben.

Habár a fiatal tehetségek nem fognak személyesen találkozni, a Junior Eurovíziós Dalfesztivál digitális platformjai lehetőséget fognak nyújtani arra hogy megoszthassák tapasztalataikat, és hogy közösen felléphessenek. A helyi előkészületekről is lesznek beszámolók, illetve a nézőknek is lesz lehetősége, hogy kapcsolatba lépjenek az előadókkal.

-A közműsor szolgáltatók alapvető missziója, hogy összehozza a családokat. Újragondoltuk a Junior Eurovíziós Dalfesztivált napjaink kihívásai szerint, és nagy elköteleződéssel biztosítjuk mindenkinek aki részt vesz az idei fesztiválon, a fiatal versenyzőktől kezdve a közönségig, hogy pozitív és egységes élményt fog nyújtani a fesztivál mindenki számára. Rendkívül hálásak vagyunk a kollégáinknak a TVP-nél, hogy felülemelkedtek a gyártás nehézségein, és egy olyan ambíciózus nemzetközi televíziós eseményt készítenek, ami valóban megmozgatja a világot – zárta a gondolatait Martin Österdahl.

Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2020
2020.11.29-én 17:00-tól élőben Varsóból

A résztvevő országok (és a dalt nevező közmédia):

Fehéroroszország (BTRC), Franciaország (FTV), Grúzia (GPB), Hollandia (AVROTROS), Kazahsztán (Khabar Agency), Lengyelország (TVP – házigazda), Málta (PBS), Németország (ARD / ZDF / Kika – debütáló ország), Oroszország (RTR), Örményország (ARMTV), Spanyolország (RTVE), Szerbia (RTS), Ukrajna (UA: PBC).

(eurovision.tv)

About Author

13 ország versenyzője 13 stúdióban fog fellépni a 2020-as Junior Eurovízión
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top