ESC Hungary

Eurovízió 2016

A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió

ESC 2016

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os Eurovízió házigazda közmédiája, a svéd SVT ma reggel jelentette be, hogy a svéd főváros ad otthont a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak. A verseny helyszínéül pedig hosszas pályáztatás után a Globe Arénát választották. 2016. május 10-én és 12-én lesz a két elődöntő, a nagy döntő pedig május 14-én lesz.

Måns Zelmerlöw győzelme után szinte azonnal elindítottak egy mélyre ható vizsgálatot azért, hogy a következő verseny megugorja az idei színvonalát. Ugyanaz a személy lesz a felelős producere a 2016-os versenynek, mint aki a 2013-as malmői versenyen volt.

Az SVT és Stockholm önkormányzata megállapodott abban, hogy a televízió fog felelni minden olyannal, ami a műsorkészítéshez kell, az önkormányzat pedig megszervezi a logisztikát és a résztvevő országok delegációinak, az akkreditáltaknak és a rajongóknak szánt ünnepségek szervezését.

Az 1989-ben épült Globe Aréna legutóbb 2000-ben volt helyszíne az Eurovíziónak. A színpadi kellékek és a kameraállások helyfoglalásának függvényében 14-16000 látogató befogadására képes. A Globe Aréna környéke is kapcsolódni fog a versenyhez: A Hovet nevű rendezvényhelyszínen lesz az 1500 újságíró befogadására képes sajtóközpont, a delegációk pedig az Annex-ben lesznek elhelyezve. A nagy döntő estéjére – hogy még grandiózusabb legyen az este – a Tele2 Arénát is használni fogják.

Aki jegyeket szeretne vásárolni, ügyeljen arra, hogy a nem kezdődik el az árusítás 2015-ös év végéig. Jegyvásárlásnál mindenki győződjön meg arról, hogy a hivatalos jegyértékesítőn keresztül vásároljon mindenki.

Az is kérdés, hogy egyáltalán mely országok fognak indulni a következő versenyen. Az EBU tag közmédiumoknak szeptember közepéig el kell küldeni egy szándéknyilatkozatot arról, hogy részt kívánnak-e venni a 2016-os versenyen. A résztvevő országok végleges listája az év végére fog elkészülni. Az elődöntőn résztvevő országok kisorsolása az első és a második elődöntőbe január végén lesz.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

To Top
%d bloggers like this: