ESC Hungary

Eurovízió 2016

A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os Eurovízió házigazda közmédiája, a svéd SVT ma reggel jelentette be, hogy a svéd főváros ad otthont a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak. A verseny helyszínéül pedig hosszas pályáztatás után a Globe Arénát választották. 2016. május 10-én és 12-én lesz a két elődöntő, a nagy döntő pedig május 14-én lesz.

Måns Zelmerlöw győzelme után szinte azonnal elindítottak egy mélyre ható vizsgálatot azért, hogy a következő verseny megugorja az idei színvonalát. Ugyanaz a személy lesz a felelős producere a 2016-os versenynek, mint aki a 2013-as malmői versenyen volt.

Az SVT és Stockholm önkormányzata megállapodott abban, hogy a televízió fog felelni minden olyannal, ami a műsorkészítéshez kell, az önkormányzat pedig megszervezi a logisztikát és a résztvevő országok delegációinak, az akkreditáltaknak és a rajongóknak szánt ünnepségek szervezését.

Az 1989-ben épült Globe Aréna legutóbb 2000-ben volt helyszíne az Eurovíziónak. A színpadi kellékek és a kameraállások helyfoglalásának függvényében 14-16000 látogató befogadására képes. A Globe Aréna környéke is kapcsolódni fog a versenyhez: A Hovet nevű rendezvényhelyszínen lesz az 1500 újságíró befogadására képes sajtóközpont, a delegációk pedig az Annex-ben lesznek elhelyezve. A nagy döntő estéjére – hogy még grandiózusabb legyen az este – a Tele2 Arénát is használni fogják.

Aki jegyeket szeretne vásárolni, ügyeljen arra, hogy a nem kezdődik el az árusítás 2015-ös év végéig. Jegyvásárlásnál mindenki győződjön meg arról, hogy a hivatalos jegyértékesítőn keresztül vásároljon mindenki.

Az is kérdés, hogy egyáltalán mely országok fognak indulni a következő versenyen. Az EBU tag közmédiumoknak szeptember közepéig el kell küldeni egy szándéknyilatkozatot arról, hogy részt kívánnak-e venni a 2016-os versenyen. A résztvevő országok végleges listája az év végére fog elkészülni. Az elődöntőn résztvevő országok kisorsolása az első és a második elődöntőbe január végén lesz.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top