ESC Hungary

ESC 2020

Ausztrália: Montaigne – Don’t Break Me

Ausztrália ebédidőben (helyi idő szerint este) döntött 2020-as eurovíziós képviselőjükről. A 10 résztvevős nemzeti döntőben fellépett Måns Zelmerlöw (ESC 2015), Dami Im (ESC 2016) és Jordan Anthony (JESC 2019) is.

A zsűri és a közönség 50-50%-os szavazási arányának eredményeként a 24 éves Montaigne-t küldi a rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválra. Az ESC Hungary szavazásán is ez a dal nyert. A dal “Ami sok, az sok” kifejezést mutatja be, amikor egy párkapcsolat elromlik, amikor az egyik fél úgy érzi, sokkal többet tesz a kapcsolatért mint a másik. Több energiát, több erőforrást használ fel, ami frusztrációt és sértődöttséget okoz. “Épp Melody Beattie: Ne függj senkitől! című könyvét olvastam, amiben sok dolgot tudtam meg különböző karakterek tulajdonságairól és a partnerkapcsolat dinamikájáról”.

Ausztrália 2015-ös debütálása nagyon jól sikerült: Guy Sebastian Tonight Again című dala itthon is ismerősen cseng a rádióhallgatóknak, a versenyen az 5. helyezést érte el. Dami Im egy évvel később majdnem megcsinálta a csodát: a Sound of Silence című dal a második helyezést érte el. Tavalyi versenyzőjük, Kate Miller-Heidke, aki egyben Ausztrália első nemzeti döntőjének győztese, a Zero Gravity című dallal a 9. helyet imbolyogta össze.

Gratulálunk Montaigne-nek, és sok sikert!

Aki meg akarja nézni újra a nemzeti döntőt, annak itt a link:

(eurovision.tv)

Comments
To Top
%d bloggers like this: