ESC Hungary

ESC 2020

Ausztrália: Montaigne – Don’t Break Me

Ausztrália ebédidőben (helyi idő szerint este) döntött 2020-as eurovíziós képviselőjükről. A 10 résztvevős nemzeti döntőben fellépett Måns Zelmerlöw (ESC 2015), Dami Im (ESC 2016) és Jordan Anthony (JESC 2019) is.

A zsűri és a közönség 50-50%-os szavazási arányának eredményeként a 24 éves Montaigne-t küldi a rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválra. Az ESC Hungary szavazásán is ez a dal nyert. A dal „Ami sok, az sok” kifejezést mutatja be, amikor egy párkapcsolat elromlik, amikor az egyik fél úgy érzi, sokkal többet tesz a kapcsolatért mint a másik. Több energiát, több erőforrást használ fel, ami frusztrációt és sértődöttséget okoz. „Épp Melody Beattie: Ne függj senkitől! című könyvét olvastam, amiben sok dolgot tudtam meg különböző karakterek tulajdonságairól és a partnerkapcsolat dinamikájáról”.

Ausztrália 2015-ös debütálása nagyon jól sikerült: Guy Sebastian Tonight Again című dala itthon is ismerősen cseng a rádióhallgatóknak, a versenyen az 5. helyezést érte el. Dami Im egy évvel később majdnem megcsinálta a csodát: a Sound of Silence című dal a második helyezést érte el. Tavalyi versenyzőjük, Kate Miller-Heidke, aki egyben Ausztrália első nemzeti döntőjének győztese, a Zero Gravity című dallal a 9. helyet imbolyogta össze.

Gratulálunk Montaigne-nek, és sok sikert!

Aki meg akarja nézni újra a nemzeti döntőt, annak itt a link:

https://www.facebook.com/SBSEurovision/videos/637323030349844/

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top