ESC Hungary

ESC 2019

Ausztria: Pænda – Limits

Ausztria, a szakmai zsűri tavalyi győztese idén is belsőválasztással jelölte ki indulóját. Azt már hetekkel ezelőtt bejelentette az ORF, hogy Pænda stájerországi énekesnőt indítják a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, de a dal premierje csak ma volt.

A 31 éves Pænda Gabriela Horn néven született Deutschlandsberg városában. Hat éves korában egy helyi kórusban kezdett el énekelni. 14 éves korától ír dalokat, illetve különböző pop-rock bandákban énekelt. Eközben gitározni és énekelni is tanult. Húsz éves korában Bécsbe költözött, hogy a Bécsi Zeni Főiskolán tanulhasson. Tanulmányait 2013-ban kitüntetéssel fejezte be. A sokéves zenei tapasztalat ellenére az énekesnő még mindig ismeretlen a nagyközönség előtt.

Az énekesnő a Limits című dallal száll versenybe a győzelemért járó trófeáért. A dalt a második elődöntő első felében hallhatjuk majd.

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: