ESC Hungary

A Dal 2016

Benji: Óvatosan, de mégis magabiztosan kell tovább lépkedni céljaink felé

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most Benjire került a sor. Olvassátok el az interjúnkat!

 

Mádi Sándor: Korábban részt vettél az X-Faktorban, ahol a negyedik helyen végeztél. Mikor kezdődött zenei karriered?

Benji: Kilenc éves korom óta foglalkozom a zenével, az éneklés néhány évvel később jött az életemben. Több énekversenyen is elindultam, míg jelentkeztem az X-Faktorba.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

Benji: Tizennégy éves voltam amikor az első „A Dal” műsor ment a tévében. Nagyon tetszett már akkor is és nagyon szívesen álltam volna én is azon a színpadon.  Örülök, hogy ez most megadatott.

MS: Követed az idei A Dal eseményeit? Vannak kedvenc dalaid?

Benji: Az idei harmincas mezőny nagyon erős, sok kedvenc dalom van. Az Egy másik zenekar, Freddie, Kállay-Saunders András száma nagyon megnyert. Nagyon sajnáltam, hogy Jázmin „Power of  love” című dala nem jutott be.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

Benji: Több dalt adtunk be. A „Kötéltánc”  eredetileg nem szerepelt azok között, amit szerettünk volna megméretni, viszont ragaszkodtam hozzá, mert nagyon megszerettem. A dal szövege arról szól, hogy ne adjuk fel az álmaink. Bár ez így egy igazi közhely, a szöveg mégis felülírja ezt.

MS: Mi a dalod üzenete?

Benji: A „Kötéltánc”  üzenete, hogy bármennyire is nehéz pillanatok érnek minket nem szabad feladni az álmaink! Óvatosan, de mégis magabiztosan kell tovább lépkedni céljaink felé, ahogyan ezt egy kötéltáncos is teszi.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

Benji: A fenti üzenetet szeretném eljuttatni mindenkinek. Tizennyolc éves vagyok és számos olyan siker ért már, amiről gyermekként csak álmodhattam. Ha csak egy álmodozó gyereket is tudok motiválni a dalommal, hogy merjen álmodni már megérte.

MS: Milyen produkcióval készülsz a középdöntőre?

Benji: Nagyon korai lenne még a produkciómról beszélni. Szerettem nagyon azt a díszletet és látványt, amit láthattak az első elődöntőben a nézők. Hogy ezt tartjuk-e meg vagy Pierrot tanácsát megfogadva változtatunk picit, még nem tudjuk.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Benji: Lemegyek a színpadról és végig ölelem azokat az embereket, akik nélkül az én produkcióm nem jöhetett volna létre. A szerzők, a zenészeim, a vokalistáim, a menedzserem és a dalom kiadóinak munkatársai rengeteget dolgoztak azon, hogy a legjobbat tudjam nyújtani.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Benji: Nagyon sokat jelent nekem az, hogy a tehetségkutató után is sokan mellettem állnak. Ezt szeretném megköszönni! Egyben pedig szeretném kérni, hogy „A Dal 2016” oldalán szavazzanak a „Kötéltánc” dalszövegére, mert azt érzem megérdemelné, hogy megnyerje a „Legjobb dalszöveg” versenyt.

 

Köszönjük az interjút Benjinek, valamint külön köszönet Máté Gyárfásnak a közvetítésért. Sok sikert kívánunk A Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Benji dalát, az Kötéltáncot-ot, melyet ezen a héten szombaton, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top