ESC Hungary

A Dal 2016

Benji: Óvatosan, de mégis magabiztosan kell tovább lépkedni céljaink felé

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most Benjire került a sor. Olvassátok el az interjúnkat!

 

Mádi Sándor: Korábban részt vettél az X-Faktorban, ahol a negyedik helyen végeztél. Mikor kezdődött zenei karriered?

Benji: Kilenc éves korom óta foglalkozom a zenével, az éneklés néhány évvel később jött az életemben. Több énekversenyen is elindultam, míg jelentkeztem az X-Faktorba.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

Benji: Tizennégy éves voltam amikor az első „A Dal” műsor ment a tévében. Nagyon tetszett már akkor is és nagyon szívesen álltam volna én is azon a színpadon.  Örülök, hogy ez most megadatott.

MS: Követed az idei A Dal eseményeit? Vannak kedvenc dalaid?

Benji: Az idei harmincas mezőny nagyon erős, sok kedvenc dalom van. Az Egy másik zenekar, Freddie, Kállay-Saunders András száma nagyon megnyert. Nagyon sajnáltam, hogy Jázmin „Power of  love” című dala nem jutott be.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

Benji: Több dalt adtunk be. A „Kötéltánc”  eredetileg nem szerepelt azok között, amit szerettünk volna megméretni, viszont ragaszkodtam hozzá, mert nagyon megszerettem. A dal szövege arról szól, hogy ne adjuk fel az álmaink. Bár ez így egy igazi közhely, a szöveg mégis felülírja ezt.

MS: Mi a dalod üzenete?

Benji: A „Kötéltánc”  üzenete, hogy bármennyire is nehéz pillanatok érnek minket nem szabad feladni az álmaink! Óvatosan, de mégis magabiztosan kell tovább lépkedni céljaink felé, ahogyan ezt egy kötéltáncos is teszi.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

Benji: A fenti üzenetet szeretném eljuttatni mindenkinek. Tizennyolc éves vagyok és számos olyan siker ért már, amiről gyermekként csak álmodhattam. Ha csak egy álmodozó gyereket is tudok motiválni a dalommal, hogy merjen álmodni már megérte.

MS: Milyen produkcióval készülsz a középdöntőre?

Benji: Nagyon korai lenne még a produkciómról beszélni. Szerettem nagyon azt a díszletet és látványt, amit láthattak az első elődöntőben a nézők. Hogy ezt tartjuk-e meg vagy Pierrot tanácsát megfogadva változtatunk picit, még nem tudjuk.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Benji: Lemegyek a színpadról és végig ölelem azokat az embereket, akik nélkül az én produkcióm nem jöhetett volna létre. A szerzők, a zenészeim, a vokalistáim, a menedzserem és a dalom kiadóinak munkatársai rengeteget dolgoztak azon, hogy a legjobbat tudjam nyújtani.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Benji: Nagyon sokat jelent nekem az, hogy a tehetségkutató után is sokan mellettem állnak. Ezt szeretném megköszönni! Egyben pedig szeretném kérni, hogy „A Dal 2016” oldalán szavazzanak a „Kötéltánc” dalszövegére, mert azt érzem megérdemelné, hogy megnyerje a „Legjobb dalszöveg” versenyt.

 

Köszönjük az interjút Benjinek, valamint külön köszönet Máté Gyárfásnak a közvetítésért. Sok sikert kívánunk A Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Benji dalát, az Kötéltáncot-ot, melyet ezen a héten szombaton, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top