ESC Hungary

Blog

Blog: Az EBU a Junior Eurovízión kísérletezik

Ismét megjelent egy szokatlan szavazási lehetőség az Eurovízió családjában: az internetes szavazás. Az Eurovízió feje, Jon Ola Sand elismerte, hogy ez a szavazás egy nagyon jó próba lesz a későbbi bevezetésre, a felnőtt Eurovízión. 2014-ben volt már egy próba az ilyen szavazásra, de összeomlott a rendszer. A hétvégén két rajongói oldal, az escxtra.com és az eurovoix.com szerkesztői a szavazási rendszer mélyére ástak és bebizonyították, hogy a szavazásra szánt weboldalon visszaélésre alkalmas szavazatokat is el lehet küldeni tömegesen. Az Eurovízió egyik alapszabálya, egyben fair play szabály is sérült azzal, hogy lehetett szavazni a saját országra is. Az eurovoix.com felhívja a figyelmet arra, hogy Lengyelországban és Oroszországban az előző évben kiemelkedő nézettséget hozott a Junior Eurovízió, ezért az idei szavazási rendszer sajátossága miatt könnyen érhet el a lengyel vagy az orosz versenyző jó eredményt. Nem beszélve az óriási örmény diaszpóráról. Az internetes szavazás mikéntjét egyébként homály fedi. Nem lehet tudni, hogy hogyan összesítették a közönségszavazatokat.

Talán így:

https://twitter.com/mr_kelsey_/status/934826749355069440?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Feschungary.hu%2Fblog-az-ebu-a-junior-eurovizion-kiserletezik%2F

Ha országonként, akkor az IP címek manipulásával bármelyik országból be lehetett jelentkezni a szavazásra. Ha darabszámra mennek, akkor a népesebb országok előnyben lesznek részesítve, nem beszélve a VPN és több böngésző használatáról, főleg annak fényében, hogy nem volt semmilyen regisztrációhoz kötött. Az EBU szerint 37000 online néző küldte el a szavazatát. Magyarországról a verseny alatt nem tudok olyanról, aki tudott volna szavazni. De világszerte posztolnak üres képernyőképeket, a szavazási oldal be sem töltődött. Az internet azon háborog/röhög, hogy ki volt az a szerencsés 37000 néző, aki tudott szavazni.

 

https://twitter.com/austargirl/status/934821592609075201?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Feschungary.hu%2Fblog-az-ebu-a-junior-eurovizion-kiserletezik%2F

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a teszt nem volt precízen átgondolva, és remélhetőleg ezt a rendszert ki fogják dobni a kukába a döntéshozók.

https://twitter.com/mr_kelsey_/status/934822178893320192

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top