ESC Hungary

Blog

Blog: Harminc az a húsz SMS

Lehet hogy tévedek, de az első válogatóban még maximum 20 SMS-sel lehetett megmenteni a kieséstől a hatodik versenyzőt A Dal 2019 Eurovíziós dalválasztó műsorban. Utána egyre többször megütötte a fülem, hogy 30 SMS-ről beszélnek a televíziós bemondók.

Hát kiderült a turpisság: az első válogató előtt egyetlen nappal megváltoztatták a műsor játékszabályait, ez okozta a zavart:

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:
1. A szolgáltatás időtartama:
Egy telefonszámról 30 érvényes SMS szavazat küldhető – függetlenül attól, hogy hány versenyzőt érint. Az ugyanazon számról érkezett szavazatokat a rendszer a 31. szavazattól akkor is érvénytelennek tekinti, és az összesítéskor figyelmen kívül hagyja, ha azok a szavazási időszakon belül beérkeznek.

Viszont látszódik a kapkodás, mert nem javították át a szabályzat minden pontját:

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES
1. A nyeremények

Heti nyereményt azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapok alatt érvényes pontszámot és/vagy szavazatot küldtek be. Egy adott telefonszám annyiszor kerül be az adatbázisba, ahány érvényes pontszámot/szavazatot küld az adott élő műsor szavazási ideje alatt. Ennek megfelelően, ha a néző az adás alatt minél több produkciót pontoz, illetve minél több (maximum 20) SMS szavazatot küld, annál nagyobb esélye van a nyereményre.

Ettől függetlenül elnézést kérünk olvasóinktól, amiért hibásan maximum 20 SMS küldésének lehetőségéről tájékoztatunk eddig. Most hétvégén megint 5 daltól kell elbúcsúznunk, viszont 6 dal kerül a veszélyzónába, ahonnan a nézők egy telefonszámról maximum 30 alkalommal szavazhatnak a kedvenc kieső jelöltjeikre.

Friss: Közben egy-két Facebookos MTVA-s üzenetváltás után lejavították a szabályzat fennmaradó hibás részét is.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top