ESC Hungary

Blog

Blog: Kicsit uncsi második, vérlázító harmadik

Kicsit megcsúsztam időben az értékelésekkel, most jöjjön kettő az egyben, a második és harmadik válogató reakcióival és legjobb sajtófotóival.

Heatlie Dávid

Heatlie Dávid Mama hotelje az egyik idegesítő pontja volt a műsornak. Ez az „És félsz” felkiáltás egyszerűen taszít. Szerintem a filmekben és a dalszövegekben is könnyebben tud azonosulni a néző és a hallgató egy képzeletbeli szereplővel. Direktben hiába mondja valaki neked hogy ne cigizz, fogyj le, költözz el otthonról, ez nem megy egyik napról a másikra. A színpadra vitel egyébként tetszett, és nagyon is illett a produkció mondani valójához. Szép munka, de tovább jutásra kevés lett.

A The Middletonz Kállay-Saunders Andrással elég jóra sikeredett. Szerencsére András nem volt ezúttal annyira rémisztő fellépőruhában mint legutóbb. Látszik a dalon a minőség, a színpadi produkció kicsit lehetett volna ötletesebb, összeszedettebb is. Egy tovább jutást megér, de fejlődni kell! Vissza kell nézni többször és megjegyezhetőbbé kell tenni a produkciót.

Hajdú Klára

Hajdú Klára kihozta az ördögöt a zsűriből. A dal kicsit andalító/álmosító, de a habos -felhős színpadkép nagyon szép. A dal második felére kicsit idegesítő lett. A zsűri keményen kritizálta a produkciót és a dalt, pedig A Dal 2019 sajtótájékoztatóján Nagy Feró azt mondta, hogy csak a legjobbakat válogatták be a harminc közé. Arról nem volt szó hogy rossz dalokat is beválogattak. Képmutatás. Nem gond hogy Ferót nem varázsolta el a dal, csak az a gond, hogy keresi a dzsezzt ebben a dalban, amikor arról volt szó, hogy Klára dzsezz dalokat szokott énekelni.

Gotthy dalának elején tökjó volt az a tükrös trükk. Jól mutat a színpadon. Kicsit Melodifestivalenes dal. Sajnos be van rezelve, mereven kapcsolódik be a koreográfiába. Sajnos a két háttértáncos lány a falunapok fellépőit idézik. Remélem nem fogja abba hagyni a munkát és bombázni fogja a Youtube-t újabbnál újabb dalokkal. A zsűri pedig ezek szerint egy felületes dalszövegű dalt kiált ki legjobbnak? Kitartást!

Az Acoustic Planet egy kellemes és üde színfoltja volt a kicsit lapos második elődöntőnek. Az énekesnő kisugárzása nagyon jó, őszinte, kicsit törékeny, amit alátámaszt a hangszíne is. A ledfal és a színpadra vitel hangulata is tökéletes, ehhez passzol az énekesnő ruhája is. Szép volt, várjuk a folytatást!

Fatal Error

A Fatal Error a forduló csúcspontja. Nemhiába AWS Örs konferálja fel az együttest a dal videoklipjében. Remek színpadkép, sok energia, így kell ezt csinálni! Döntőbe vele!

Vavra Bence

Vavra Bence munkássága kezd egyre jobban beérni. Ez a dal az eddigi legjobb, nagyon jó! Szép dallam és megjegyezhető hangszerelés, főleg a refrén mászik be az ember fülébe. A színpadon próbál együtt élni a koreográfiával, de nem nagyon sikerült. Ügyelni kell hogy a dal átélése legyen a közönségé is, ne legyen csukott szemű éneklés. Valamit változtatni kellene a színpadra vitelen. Ha már nincs ötlet, akkor sztárban sztárosan kellene megfogni a produkciót: a videóklipből behozni pár ötletet: hófúvás, ablakok, éjszakai kék színek beszűrődése, karikás szemű hősnő, ilyesmikben lehetne gondolkodni. Egy show-koreográfus segítsége kellene, illetve magabiztosabb színpadi mozgás.

Diana

Diana arcvetítéses trükkje nagyon menő volt. Rakonczai Viktor kicsit futószalagról lepottyantott dalt írt neki. A színpadi jelenlét és megvalósulás szerintem nagyon jó, dívás volt, jó volt a kisugárzás, de a dalból nem lehetett többet kihozni, Szép debütálás mindenesetre!

The Sign és Freddie

A The Sign az este talán legnagyobb meglepetése. Illedelmes alternatív zenekar benyomását keltik. A mindenki talapig fehérben koncepció megjegyezhetővé teszi őket. Tökjó, hogy még a teltebb zenekari tagok is bevállalták a fehéret, még szerethetőbbé teszi az egész produkciót. A verzék közti kis áthidaló improvizáció nagyon ütős! Eurovízióra ne küldjük, de nagyon jópofák!

yesyes

A yesyes két légtornásszal próbálja eladni ezt a trap dalt. Próbáltam megérteni ezt a stílust vagy a dalt, ha már ilyen sokan mondják hogy minőségi, de a tavalyi sokkal de sokkal jobban megkomponált dal volt. Hallottam már valahol érzés, nem tűnik, egyedinek és izgalmasnak. A tavalyit imádtam, és Ádámtól a Together is nagyon-nagyon ütős volt. Ebből szerintem nem lesz döntő, hacsak nem lesz bevonva a zenekar két tagja a produkcióba.

Harmadik válogató

Leander Kills

A Leander Kills a harmadik válogató legnagyobb vesztese. A zsűri kicsit elvetette a sulykot amiért ennyire nem volt összhangban a kiosztott hetesek száma és a zsűri értékelés. A közönség mellettük volt, és itt érdemes megemlíteni, hogy el kellene venni végre a zsűritől ezt a nagy túlsúlyt, és 50-50%-os arányban legyen figyelembe véve mindkét tábor véleménye.

Petruska

Petruska András produkciója nagyon jó volt. Kicsit lefogyott, vissza nyírta a szakállát, és dicséretes hogy nem próbált meg készíteni egy Trouble in my Mind 2.0-t készíteni, mint például Joci tette. Szép volt!

Monyo Project

Monyo Project. Ez volt a lejátszási listámon az egyik dal, ami még háttérzajként sem működött, tovább kellett léptetni mert felidegesített ez a futkorászás. A színpadi felállás tetszetős volt, az énekesnő csukott szemes hamiskás éneklése nem annyira. Talán legközelebb (mondjuk jövőre) jobb lesz.

Nagy Bogi

Nagy Bogi a forduló csodája. Nagyon szépen felépített produkció, bájos személyiség, jó dal, egyedi hangszín, kész is a siker. Mehet a döntőbe, hajrá!

Salvus

A Salvus produkciója izgulósra sikerült, nem sikerült szerintem úgy, mint ahogy a zenekar tagjai elképzelték. A színpadon nem voltak mutatósak, az egyedüli jó dolog a dallamos refrén volt.

Ruby Harlem

A Ruby Harlem turkálós ruhái felkeltették az érdeklődésemet. A dal verzéje nagyon ütős és hangulatos, a refrén idegesítő. Nagy szerencséjük van hogy tovább jutottak, de nem várom őket a döntőbe.

Pápai Joci

Pápai Joci az Origo dallamvilágától nem tud elszakadni, csak Virág Alexandra táncosnőtől tudott megállni ezúttal. Jó volt a produkció, de én mást is meghallgatnék tőle.

Kyra

Kyra dala bent ragadt a késő ’80-as években, azokkal az idegesítő lüktető ritmusokkal. A színpadi produkció viszont nagyon tetszett! Az elején a füstben feküdve nagyon hatásos kezdés volt, és az interakció a táncossal is nagyon tetszett. Ebből a dalból ki lett hozva a maximum, de a kiesés kicsit egyértelmű volt.

USNK

Az USNK a ma trendje. Viszont nem volt tűz a produkcióban, és a led grafika is csapni való volt. Az RTL-es ledfalat kellett volna átültetni valahogy A Dal színpadára, sokkal több tűzzel. Viszont idegesítő, hogy milyen generációs szakadék van az X-Faktor és A Dal zsűrije között. Illetve többször nevetgélt már az előző műsorok alatt is a zsűri az előadók kárán. Miért kell megalázni a versenyzőket? Ettől félnek a már befutott énekesek is, nem akarják magukat kitenni ilyen inzultusnak, mint ahogy az USNK és Kyra sem. Erősebb vizuált és több tüzet, mert ebből így nem lesz nemhogy győzelem, de döntő sem.

Mocsok 1 Kölykök

A Mocsok 1 Kölykök 2008-as nemzeti döntős fellépése nekem jobban tetszett, akkor Gál Csaba „Boogie”-nak zenéltek. A színpadra állítás szép volt, jól mutattak a színpadon, szerintem kihozták ők is a maximumot a dalból. És szerencséjükre a közönség úgy döntött, hogy ha nem tetszik nekik egy dal, akkor nem költik a pénzt az 1-2 pontos SMS-ekre.

Huhh… És hogy hogyan tovább? Még emészteni kell az eredményeket, de a Fatal Error és az Acoustic Planet várja az elődöntőket a legmagabiztosabban, illetve az is látszik, hogy a zsűri nem pártolja sem a USNK-t, sem Deniz-t. Lesz még itt idegeskedés!

Pózer képek

Lillát kivéve a többiek simán röhögnek a versenyzőkön.

Mező Misi, Vincze Lilla, Nagy Feró és Both Miklós

A műsorvezetők nagyon jól néznek ki, jól működnek együtt! Belerázódtak!

Dallos Bogi és Freddie

Leanderék jól néznek ki. A frontember mintha fogyott volna.

Leander Kills

Mocsok 1 stílus

Mocsok 1 Kölykök

A műsorvezető páros múlt héten is jól nézett ki Az első válogató stílusa csak egy botlás volt.

Dallos Bogi és Freddie

Hópihék.

The Sign

Igazi full mosoly!

Vavra Bence

És a dal címe…

The Middletonz

(Minden fotó (c) MTVA/Kaszner Nikolett)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top