ESC Hungary

A Dal 2016

ByTheWay: Ne állj be a tömegbe, légy egyedi!

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most a ByTheWay csapaton volt a sor. Olvassátok el a velük készült interjúnkat!

Mádi Sándor:  Két alkalommal is részt vettetek az X-Faktorban, a második próbálkozás alkalmával a végső döntőig is eljutottak. Hol tart azóta a csapat?
ByTheWay: Az X-faktor által kapott sikernek köszönhetően 2014-ben egy hihetetlen intenzív koncertezős évet tudhattunk magunk mögött. Amióta véget ért a műsor, nagyjából 300 kisebb-nagyobb koncerten vagyunk túl. Nagyon sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak és már rutinosabban lépünk fel a színpadra. 2014-ben a Bravo Ottó „Év felfedezettje” közönségdíját nyertük el, amiért nagyon hálásak vagyunk a Wayereknek. 2014 Decemberében debütált első nagylemezünk, amely 2015 elején már aranylemezzé is avanzsált. Elképesztően sokat köszönhetünk a rajongóinknak, amit igyekszünk újabb és újabb dalokkal meghálálni. Reméljük, 2016 sok kellemes meglepetéssel ajándékoz meg bennünket.

MS: Gondolkoztatok-e rajta korábban is, hogy próbálkozzatok az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?
BTW: Tavaly is megpróbálkoztunk a „Dal”-lal, de sajnos nem sikerült. Valószínűleg még nem voltunk készek rá. Most viszont annál nagyobb öröm, hogy véleményünk szerint egy erősebb dallal bejuthattunk a szakmai zsűri által. Ez nagyon megtisztelő.

MS: Követitek az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóitok, dalaitok?
BTW: Természetesen követjük. Amellett, hogy „szakmai ártalom” nézni egy ilyen versenyt, nagyon jó dalokat lehet megismerni és a show látványa sem utolsó… A svédek az utóbbi években nagyon kitettek magukért hisz Loreen Euphoriája és Mans Zelmerlow Heroes-za is mind hangilag mind előadásilag kiemelkedő volt. 

MS: Az elmúlt évek a Dal nyertesek közül ki tetszett nektek a legjobban?
BTW: Magyar viszonylatban Kállay Saunders Andris dalát tartjuk nagyon erősnek. Nem véletlen, hogy a Running majdnem az eddigi legnagyobb sikerünket hozta.

MS: Mi motivált titeket abban, hogy beküldjétek a dalodat?
BTW: Maga a tény, hogy itt dalok versenyeznek nagyon motiváló. Így mi a saját szerzeményünkkel mutathatjuk meg, hogy mi az, ami belőlünk árad. Nem hiszem, hogy az életünk során nagyobb megtiszteltetés érhetne minket, mintsem a saját hazánkat képviselni egy ilyen nívós versenyen.

MS: Mi a dalotok üzenete?
BTW: Ha tudod mi az álmod, el is tudod érni azt! Ne törődj a körülötted lévő negatív hangokkal, akik azt mondják, nem sikerülhet. Ne állj be a tömegbe, légy egyedi és bármit elérhetsz, ha megdolgozol érte.

MS: Mi a célotok a produkcióddal?
BTW: Minél több emberrel megismertetni a zenénket és elhessegetni azt a tévhitet, hogy egy fiúkból álló zenei csapat nem tud gondolkozni, csak teszi, amit mondanak nekik. 

MS: Milyen produkcióval készültök? Elárultok-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépésetekkel kapcsolatban?
BTW: A produkciónk lényege az egyszerűség és a pozitív gondolatok kiemelése. Inkább a gesztusainkkal szeretnénk többet játszani, mintsem a táncmozdulatokkal. A dal során a szürke hétköznapokból kerülünk a színes vidám életteli díszletbe, ami az egyedi emberek színes egyéniségét hivatott megmutatni. A színpadon szereplő szépséges vokalista lányokkal mind az X-faktorban ismerkedtünk meg. Azóta is nagyon jó barátaink és örülünk, hogy velük együtt szerepelhetünk a műsorban. Fontos nekünk minden szerepléskor a családias hangulat kialakítása és ez most is abszolút megvalósult! 🙂

MS: Ha kiderül, hogy megnyeritek a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgotok?
BTW: Miután összekapartuk magunkat az örömmámorból egy hatalmasat buliznánk minden a produkciónkban résztvevővel, segítővel/közreműködővel együtt.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnétek-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?
BTW: Mindenkit arra biztatnánk, hogy hallgasson meg minket és adjon egy esélyt nekünk. Ha tetszik, amit hallanak és látnak vagy tudnak azonosulni dalunk mondanivalójával, akkor szavazzanak annyit, amennyit szerintük megérdemlünk. Ne a sztereotípiák alapján ítéljenek meg minket, hanem saját egyéni véleményük szerint. Ha ezután még sem tetszünk, akkor se felejtsenek el szavazni saját kedvencükre, hisz mindenki nagyon számít a kedves nézők támogatására. 😉

 

Köszönjük az interjút a ByTheWay-nek. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg a ByTheWay dalát, melyet holnap az első elődöntőben, azaz szombaton 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top