ESC Hungary

A Dal 2016

ByTheWay: Ne állj be a tömegbe, légy egyedi!

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most a ByTheWay csapaton volt a sor. Olvassátok el a velük készült interjúnkat!

Mádi Sándor:  Két alkalommal is részt vettetek az X-Faktorban, a második próbálkozás alkalmával a végső döntőig is eljutottak. Hol tart azóta a csapat?
ByTheWay: Az X-faktor által kapott sikernek köszönhetően 2014-ben egy hihetetlen intenzív koncertezős évet tudhattunk magunk mögött. Amióta véget ért a műsor, nagyjából 300 kisebb-nagyobb koncerten vagyunk túl. Nagyon sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak és már rutinosabban lépünk fel a színpadra. 2014-ben a Bravo Ottó „Év felfedezettje” közönségdíját nyertük el, amiért nagyon hálásak vagyunk a Wayereknek. 2014 Decemberében debütált első nagylemezünk, amely 2015 elején már aranylemezzé is avanzsált. Elképesztően sokat köszönhetünk a rajongóinknak, amit igyekszünk újabb és újabb dalokkal meghálálni. Reméljük, 2016 sok kellemes meglepetéssel ajándékoz meg bennünket.

MS: Gondolkoztatok-e rajta korábban is, hogy próbálkozzatok az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?
BTW: Tavaly is megpróbálkoztunk a „Dal”-lal, de sajnos nem sikerült. Valószínűleg még nem voltunk készek rá. Most viszont annál nagyobb öröm, hogy véleményünk szerint egy erősebb dallal bejuthattunk a szakmai zsűri által. Ez nagyon megtisztelő.

MS: Követitek az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóitok, dalaitok?
BTW: Természetesen követjük. Amellett, hogy „szakmai ártalom” nézni egy ilyen versenyt, nagyon jó dalokat lehet megismerni és a show látványa sem utolsó… A svédek az utóbbi években nagyon kitettek magukért hisz Loreen Euphoriája és Mans Zelmerlow Heroes-za is mind hangilag mind előadásilag kiemelkedő volt. 

MS: Az elmúlt évek a Dal nyertesek közül ki tetszett nektek a legjobban?
BTW: Magyar viszonylatban Kállay Saunders Andris dalát tartjuk nagyon erősnek. Nem véletlen, hogy a Running majdnem az eddigi legnagyobb sikerünket hozta.

MS: Mi motivált titeket abban, hogy beküldjétek a dalodat?
BTW: Maga a tény, hogy itt dalok versenyeznek nagyon motiváló. Így mi a saját szerzeményünkkel mutathatjuk meg, hogy mi az, ami belőlünk árad. Nem hiszem, hogy az életünk során nagyobb megtiszteltetés érhetne minket, mintsem a saját hazánkat képviselni egy ilyen nívós versenyen.

MS: Mi a dalotok üzenete?
BTW: Ha tudod mi az álmod, el is tudod érni azt! Ne törődj a körülötted lévő negatív hangokkal, akik azt mondják, nem sikerülhet. Ne állj be a tömegbe, légy egyedi és bármit elérhetsz, ha megdolgozol érte.

MS: Mi a célotok a produkcióddal?
BTW: Minél több emberrel megismertetni a zenénket és elhessegetni azt a tévhitet, hogy egy fiúkból álló zenei csapat nem tud gondolkozni, csak teszi, amit mondanak nekik. 

MS: Milyen produkcióval készültök? Elárultok-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépésetekkel kapcsolatban?
BTW: A produkciónk lényege az egyszerűség és a pozitív gondolatok kiemelése. Inkább a gesztusainkkal szeretnénk többet játszani, mintsem a táncmozdulatokkal. A dal során a szürke hétköznapokból kerülünk a színes vidám életteli díszletbe, ami az egyedi emberek színes egyéniségét hivatott megmutatni. A színpadon szereplő szépséges vokalista lányokkal mind az X-faktorban ismerkedtünk meg. Azóta is nagyon jó barátaink és örülünk, hogy velük együtt szerepelhetünk a műsorban. Fontos nekünk minden szerepléskor a családias hangulat kialakítása és ez most is abszolút megvalósult! 🙂

MS: Ha kiderül, hogy megnyeritek a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgotok?
BTW: Miután összekapartuk magunkat az örömmámorból egy hatalmasat buliznánk minden a produkciónkban résztvevővel, segítővel/közreműködővel együtt.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnétek-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?
BTW: Mindenkit arra biztatnánk, hogy hallgasson meg minket és adjon egy esélyt nekünk. Ha tetszik, amit hallanak és látnak vagy tudnak azonosulni dalunk mondanivalójával, akkor szavazzanak annyit, amennyit szerintük megérdemlünk. Ne a sztereotípiák alapján ítéljenek meg minket, hanem saját egyéni véleményük szerint. Ha ezután még sem tetszünk, akkor se felejtsenek el szavazni saját kedvencükre, hisz mindenki nagyon számít a kedves nézők támogatására. 😉

 

Köszönjük az interjút a ByTheWay-nek. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg a ByTheWay dalát, melyet holnap az első elődöntőben, azaz szombaton 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top