ESC Hungary

A Dal 2016

Oláh Gergő: „Az álmaim között van, hogy egyszer képviseljem az országot”

Szerző: Mádi Sándor

Oláh Gergő már nem először próbálkozott a Dal című műsorban, sőt az idei széria döntőjének négy legjobbja közzé jutott. Oláh Gergővel beszélgettem a döntő utáni történésekkel és tervekkel kapcsolatban.

 

Már két hónapja, hogy véget ért a Dal döntője. Mi minden történt azóta veled?

Megy a pörgés ezerrel, nincs megállás! Elindultak a színházi próbák a Shrek-re és újra turnézunk a Somnakaj roma musical-el is! Dolgozunk a Roma Soul zenekarral az új dalokon és hamarosan megjelenik az önálló albumom is. A győz a jó! című dal is szépen pörög még, remélem, hogy szeretik a hallgatók. Szóval ezer dolgom van.

Mi volt az eredeti célod, amikor beküldted a Győz a jó című dalod? Teljesült?

Nagyon szerettem volna a szívemhez közel álló világzenei stílust bemutatni nagyobb közönség előtt is, úgy gondolom hogy ez sikerül, hiszen a dal a döntőig jutott. A dal szövegével azt szerettem volna elmondani, hogy ha kitartunk a jó dolgok mellett, ha  mindig a jót tesszük, akkor nem csak a mesékben hanem a valóságban is győz a jó!

Az elődöntőben hallottakhoz képest a döntőben a dalod új köntöst kapott. Te személy szerint melyik változatot kedveled jobban?

Igen, a döntőre változtatunk a refrénen eléggé markánsan! Elsőre én nem szerettem annyira, tartottam tőle, hogy a közönség nem fogja annyira szeretni, viszont mire a döntő színpadára álltunk, megszerettem! De a szívünk csücske az első verzió!

Milyen visszajelzéseket kaptál a közönségtől a műsor alatt? Bővült a rajongóid köre?

Csak pozitív visszajelzéseket kaptam, sokan írták és mondják, hogy örültek volna ha én képviselem az országot, mert egyedi a dal, amivel indultam! Persze ami késik az nem múlik, bízom benne, hogy egyszer majd ott lehetek és képviselhetem a hazámat. És persze szeretném a zenekarommal a Roma Soullal is vinni jóhírünket a világban.

Mit jelentett neked a műsor? Mi az, amit elteszel magadnak az emlékeid közé ebből a sűrű, de izgalmakkal teli időszakból?

Sokat jelentett, mert egy új dolgot tudtunk megmutatni és sikeresen tettük ezt! És újra tudatosult bennem, hogy mennyire profi csapat áll mögöttem! A zene is sokszor csapatmunka.

Tervezed-e, hogy a későbbiekben ismét megpróbálkozol az Eurovíziós Dalversenyre történő kijutással?

Valamikor igen, mert az álmaim között van, hogy egyszer képviseljem az országot, de most egy darabig biztosan nem jelentkezem a Dal-ba! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és amit csináltunk az sokaknak kedves és népszerű. Nem szabad túlzásba esni. Talán majd egyszer újra nekifutok.

Volt-e már időd kipihenni a fáradalmakat?

Igazából nem, mert folyamatosan dolgozom, de a családom, a gyerekek és a Zene mindig kellőképpen töltenek fel, hogy szívvel lélekkel tudjam csinálni a dolgaimat! De nemsokára elmegyünk valahova pihenni, mert az is kell 🙂

Végül, de nem utolsó sorban: üzensz-e valamit Freddienek?

Freddi egy fantasztikus énekes, nagyon bírom a hangját! Sok sikert kívánok neki!

 

Hallgassátok meg Gergő „Győz a jó” című dalát!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top