ESC Hungary

A Dal 2016

Oláh Gergő: „Az álmaim között van, hogy egyszer képviseljem az országot”

Szerző: Mádi Sándor

Oláh Gergő már nem először próbálkozott a Dal című műsorban, sőt az idei széria döntőjének négy legjobbja közzé jutott. Oláh Gergővel beszélgettem a döntő utáni történésekkel és tervekkel kapcsolatban.

 

Már két hónapja, hogy véget ért a Dal döntője. Mi minden történt azóta veled?

Megy a pörgés ezerrel, nincs megállás! Elindultak a színházi próbák a Shrek-re és újra turnézunk a Somnakaj roma musical-el is! Dolgozunk a Roma Soul zenekarral az új dalokon és hamarosan megjelenik az önálló albumom is. A győz a jó! című dal is szépen pörög még, remélem, hogy szeretik a hallgatók. Szóval ezer dolgom van.

Mi volt az eredeti célod, amikor beküldted a Győz a jó című dalod? Teljesült?

Nagyon szerettem volna a szívemhez közel álló világzenei stílust bemutatni nagyobb közönség előtt is, úgy gondolom hogy ez sikerül, hiszen a dal a döntőig jutott. A dal szövegével azt szerettem volna elmondani, hogy ha kitartunk a jó dolgok mellett, ha  mindig a jót tesszük, akkor nem csak a mesékben hanem a valóságban is győz a jó!

Az elődöntőben hallottakhoz képest a döntőben a dalod új köntöst kapott. Te személy szerint melyik változatot kedveled jobban?

Igen, a döntőre változtatunk a refrénen eléggé markánsan! Elsőre én nem szerettem annyira, tartottam tőle, hogy a közönség nem fogja annyira szeretni, viszont mire a döntő színpadára álltunk, megszerettem! De a szívünk csücske az első verzió!

Milyen visszajelzéseket kaptál a közönségtől a műsor alatt? Bővült a rajongóid köre?

Csak pozitív visszajelzéseket kaptam, sokan írták és mondják, hogy örültek volna ha én képviselem az országot, mert egyedi a dal, amivel indultam! Persze ami késik az nem múlik, bízom benne, hogy egyszer majd ott lehetek és képviselhetem a hazámat. És persze szeretném a zenekarommal a Roma Soullal is vinni jóhírünket a világban.

Mit jelentett neked a műsor? Mi az, amit elteszel magadnak az emlékeid közé ebből a sűrű, de izgalmakkal teli időszakból?

Sokat jelentett, mert egy új dolgot tudtunk megmutatni és sikeresen tettük ezt! És újra tudatosult bennem, hogy mennyire profi csapat áll mögöttem! A zene is sokszor csapatmunka.

Tervezed-e, hogy a későbbiekben ismét megpróbálkozol az Eurovíziós Dalversenyre történő kijutással?

Valamikor igen, mert az álmaim között van, hogy egyszer képviseljem az országot, de most egy darabig biztosan nem jelentkezem a Dal-ba! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és amit csináltunk az sokaknak kedves és népszerű. Nem szabad túlzásba esni. Talán majd egyszer újra nekifutok.

Volt-e már időd kipihenni a fáradalmakat?

Igazából nem, mert folyamatosan dolgozom, de a családom, a gyerekek és a Zene mindig kellőképpen töltenek fel, hogy szívvel lélekkel tudjam csinálni a dolgaimat! De nemsokára elmegyünk valahova pihenni, mert az is kell 🙂

Végül, de nem utolsó sorban: üzensz-e valamit Freddienek?

Freddi egy fantasztikus énekes, nagyon bírom a hangját! Sok sikert kívánok neki!

 

Hallgassátok meg Gergő „Győz a jó” című dalát!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top