ESC Hungary

Rajongunk

Esélyek és fájós lábak az első elődöntő előtt

Szerző: Vámos Tamás

A stockholmi Hovetben berendezett sajtóközpontban két dolog biztos: aki legalább 2 napja itt van, annak fáj a lába és nincs hangja. Fáj a lába, mert egész álló nap hatalmas lépcsőfokokat kell másznia (micsoda kardio, a szervezők figyelnek az egészséges életmódra!), és erre még rátesznek egy lapáttal a reggelig tartó eurovíziós bulikkal a Euroclubban. És ugyanitt ment el a hangja, amikor betette a DJ a kedvenc számát…

Minden esetre a sajtó képviselői alapvetően így békésen horpasztanak a kanapékon, foteleken, üres székeken, a padlón, Krista Siegfrids ölében, stb.

Ha a tegnap esti próbákról esik szó, mindenki egyetért abban, hogy a ma esti elődöntő kiszámíthatatlan, hiszen nagyon erős a mezőny. A többség meg van győződve arról, hogy valakit meg kell majd siratni (természetesen a Euroclubban…) Leginkább San Marinót, vagyis Serhatot tartják erre a legesélyesebbnek, a személyisége mindenkit elvarázsol, esténként a fanokkal bulizik és egyébként is: Serhat maga a Stílus.
Tehát, nem mer senki sem jóslatokba bocsátkozni, sőt, pláne a tegnapi próbák után, az orosz győzelmet is sokan kivették a borítékból. A magyar produkciót kérdés nélkül dicsérik, a legkritikusabbak vele – szokás szerint – a magyar sajtó itteni képviselői: leginkább a színpadképet érzik egy picit kevésnek, bár hozzá is teszik: Freddie és a Pioneer van annyira jó, hogy ne kelljen technikai elemekkel lekötni a nézők figyelmét.

Egyébként a nemzetközi körökben nem kérdés a továbbjutásunk, ezzel az első elődöntőben egy nagyon szűk körhöz tartozunk: az orosz, örmény és magyar dal továbbjutását senki sem vitatja. Népszerű még Ausztria, Csehország, Észtország és Izland, de miattuk inkább szorítanak, aggódnak a sajtóközpontban.

Jelen pillanatban, az elődöntő előtt pár órával így néz ki a sajtó szavazás állása a továbbjutási esélyekről (a kérdés az volt, hogy “Szerinted melyik 10 dal fog továbbjutni?”):

20160510_141856_HDR

Bárhogy is alakul, annyi bizonyos, hogy a svédek megint odateszik magukat a show-val. Ugyanakkor, számos elem visszaköszön a Melodifestivalenről, amit nem feltétlenül értékel mindenki pozitívan. Petra Mede szokás szerint brillírozik a színpadon, mellette Mans tűnik a komoly figurának. A ma esti elődöntő garantáltan szórakoztató lesz, de a shownak lesznek komoly elemei is.

Ma este fél 9-től Elővízió, majd 21 órától Eurovízió a Dunán. Budapesten élő közös nézés a Március 15. téren, a KIOSK-nál.
Európa, indul a végső visszaszámlálás!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top