ESC Hungary

Rajongunk

Esélyek és fájós lábak az első elődöntő előtt

Szerző: Vámos Tamás

A stockholmi Hovetben berendezett sajtóközpontban két dolog biztos: aki legalább 2 napja itt van, annak fáj a lába és nincs hangja. Fáj a lába, mert egész álló nap hatalmas lépcsőfokokat kell másznia (micsoda kardio, a szervezők figyelnek az egészséges életmódra!), és erre még rátesznek egy lapáttal a reggelig tartó eurovíziós bulikkal a Euroclubban. És ugyanitt ment el a hangja, amikor betette a DJ a kedvenc számát…

Minden esetre a sajtó képviselői alapvetően így békésen horpasztanak a kanapékon, foteleken, üres székeken, a padlón, Krista Siegfrids ölében, stb.

Ha a tegnap esti próbákról esik szó, mindenki egyetért abban, hogy a ma esti elődöntő kiszámíthatatlan, hiszen nagyon erős a mezőny. A többség meg van győződve arról, hogy valakit meg kell majd siratni (természetesen a Euroclubban…) Leginkább San Marinót, vagyis Serhatot tartják erre a legesélyesebbnek, a személyisége mindenkit elvarázsol, esténként a fanokkal bulizik és egyébként is: Serhat maga a Stílus.
Tehát, nem mer senki sem jóslatokba bocsátkozni, sőt, pláne a tegnapi próbák után, az orosz győzelmet is sokan kivették a borítékból. A magyar produkciót kérdés nélkül dicsérik, a legkritikusabbak vele – szokás szerint – a magyar sajtó itteni képviselői: leginkább a színpadképet érzik egy picit kevésnek, bár hozzá is teszik: Freddie és a Pioneer van annyira jó, hogy ne kelljen technikai elemekkel lekötni a nézők figyelmét.

Egyébként a nemzetközi körökben nem kérdés a továbbjutásunk, ezzel az első elődöntőben egy nagyon szűk körhöz tartozunk: az orosz, örmény és magyar dal továbbjutását senki sem vitatja. Népszerű még Ausztria, Csehország, Észtország és Izland, de miattuk inkább szorítanak, aggódnak a sajtóközpontban.

Jelen pillanatban, az elődöntő előtt pár órával így néz ki a sajtó szavazás állása a továbbjutási esélyekről (a kérdés az volt, hogy “Szerinted melyik 10 dal fog továbbjutni?”):

20160510_141856_HDR

Bárhogy is alakul, annyi bizonyos, hogy a svédek megint odateszik magukat a show-val. Ugyanakkor, számos elem visszaköszön a Melodifestivalenről, amit nem feltétlenül értékel mindenki pozitívan. Petra Mede szokás szerint brillírozik a színpadon, mellette Mans tűnik a komoly figurának. A ma esti elődöntő garantáltan szórakoztató lesz, de a shownak lesznek komoly elemei is.

Ma este fél 9-től Elővízió, majd 21 órától Eurovízió a Dunán. Budapesten élő közös nézés a Március 15. téren, a KIOSK-nál.
Európa, indul a végső visszaszámlálás!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top