ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Elgördültek az akadályok a román részvétel előtt

Ovidiu Anton lmaradt a 2016-os versenyről a TVR adósságfelhalmozása miatt.

A román TVR közmédia a Facebook-on jelentette be, hogy nemcsak részt vesznek a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, hanem a Futball Világbajnokság közvetítési jogait is visszakapták, mert 2022-ig tartó megállapodást sikerült kötniük az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU).

A fennmaradó 10 millió eurós adósságukat és a események közvetítéséért fizetendő díjakat az elkövetkező három évben fogják kifizetni.

A TVR vezérigazgatója elmondta, hogy létfontosságú rendezni a műsorszolgáltató bevételeit, és “nem szabad légvárakat építenünk, mint ahogyan a múltban tettük. Nem szeretnénk ismét olyan helyzetbe kerülni, hogy ne szerepelhessünk az Eurovíziós Dalfesztiválon, vagy lemaradjunk a Futball Európa bajnokság 2016-os eseményeiről. A 10 évvel ezelőtti állapotokat szeretnénk visszahozni, és be akarjuk tartani a megállapodásunkat.”

Az EBU ingyenes technikai segítséget nyújt a román közmédiának a nagyobb átláthatóság és professzionalizmus érdekében, sőt az elkövetkező napokban egy EBU delegáció is látogatást fog tenni Bukarestben.

Mint ismert, az idei Eurovízió felkészülési időszakának utolsó pillanatában vették el a jogot Romániától, hogy szerepelhessen a nemzetközi megmérettetésen.

Forrás: oikotimes.com

Rendkívüli: Románia nem indíthat versenyzőt a 2016-os Eurovízión

Napi Eurovízió 2016: Románia (kizárták)

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: