ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Elgördültek az akadályok a román részvétel előtt

A román TVR közmédia a Facebook-on jelentette be, hogy nemcsak részt vesznek a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, hanem a Futball Világbajnokság közvetítési jogait is visszakapták, mert 2022-ig tartó megállapodást sikerült kötniük az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU).

A fennmaradó 10 millió eurós adósságukat és a események közvetítéséért fizetendő díjakat az elkövetkező három évben fogják kifizetni.

A TVR vezérigazgatója elmondta, hogy létfontosságú rendezni a műsorszolgáltató bevételeit, és „nem szabad légvárakat építenünk, mint ahogyan a múltban tettük. Nem szeretnénk ismét olyan helyzetbe kerülni, hogy ne szerepelhessünk az Eurovíziós Dalfesztiválon, vagy lemaradjunk a Futball Európa bajnokság 2016-os eseményeiről. A 10 évvel ezelőtti állapotokat szeretnénk visszahozni, és be akarjuk tartani a megállapodásunkat.”

Az EBU ingyenes technikai segítséget nyújt a román közmédiának a nagyobb átláthatóság és professzionalizmus érdekében, sőt az elkövetkező napokban egy EBU delegáció is látogatást fog tenni Bukarestben.

Mint ismert, az idei Eurovízió felkészülési időszakának utolsó pillanatában vették el a jogot Romániától, hogy szerepelhessen a nemzetközi megmérettetésen.

Forrás: oikotimes.com

Rendkívüli: Románia nem indíthat versenyzőt a 2016-os Eurovízión

Napi Eurovízió 2016: Románia (kizárták)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top