ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Előadót választott Örményország és Montenegró

Örményország Artsvik-et választotta a 2017-es ukrajnai Eurovízióra

A Depi Evratesil (Az Eurovízióra) örmény nemzeti válogatót Artsvik nyerte. Az énekesnőt a zsűri és a közönség SMS szavazatainak összesítésével választották ki – a show maga még nyáron indult és a több, mint 3 hónapos válogató 4 különböző állomásból állt.

Az örmény köztelevízió, az AMPTV bevallása szerint több száz előadó jelentkezett a világ minden tájáról – közülük válogatott a zsűri az élő műsorokra, melynek tagjai már Eurovíziós Dalversenyt tapasztalt örmény énekesek:

  • Iveta Mukuchyan (2016)
  • Essai Altounian (2015)
  • Aram MP3 (2014)
  • Inga és Anush Arshakyan (2009)
  • Hayko (2007)

A döntőbe Martha és Artsvik jutott be. A második elődöntőben előbbi Loïc Nottet 2015-ös dalát, a Rhythm inside-t énekelte, míg utóbbi Polina Gagarina szintén 2015-ös dalát, A Million voices-t. Ebben az adásban a svéd producer, Christer Björkman vezette nemzetközi zsűri is értékelte a dalokat.

Gratulálunk!

Slavko Kalezić képviseli Montenegrót Kijevben

„Az álmok valóra válnak” – nyilatkozott Slavik Facebook-oldalán, miután őt választotta ki az RTCG köztelevízió Montenegró képviseletére a 2017. májusi versenyen. A montenegrói köztelevízió felhívására 27 dalt érkezett be, ezek közül a Space című dalt választották ki, melyet egyelőre nem árultak még el, hogy mikor mutatnak be.

Slavko egyébként 1985-ös születésű és a 2013-as adriai X Faktoron való szereplése után vált ismertté. A műsorban az a Željko Joksimović volt a mentora, aki a 2004-es és a 2012-es Eurovíziós Dalverseny is bizonyított már, mint előadó, valamint 2008-ban, mint műsorvezető.

Slavko a Montenegrói Nemzeti Színház elismert színésze, amihez a Montenegrói Egyetemen dráma tagozatát elvégezve csatlakozott. A tehetséges előadő debütáló albuma mindössze 2 évvel ezelőtt jelent meg.

Gratulálunk!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top