ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Előadót választott Örményország és Montenegró

Örményország Artsvik-et választotta a 2017-es ukrajnai Eurovízióra

A Depi Evratesil (Az Eurovízióra) örmény nemzeti válogatót Artsvik nyerte. Az énekesnőt a zsűri és a közönség SMS szavazatainak összesítésével választották ki – a show maga még nyáron indult és a több, mint 3 hónapos válogató 4 különböző állomásból állt.

Az örmény köztelevízió, az AMPTV bevallása szerint több száz előadó jelentkezett a világ minden tájáról – közülük válogatott a zsűri az élő műsorokra, melynek tagjai már Eurovíziós Dalversenyt tapasztalt örmény énekesek:

  • Iveta Mukuchyan (2016)
  • Essai Altounian (2015)
  • Aram MP3 (2014)
  • Inga és Anush Arshakyan (2009)
  • Hayko (2007)

A döntőbe Martha és Artsvik jutott be. A második elődöntőben előbbi Loïc Nottet 2015-ös dalát, a Rhythm inside-t énekelte, míg utóbbi Polina Gagarina szintén 2015-ös dalát, A Million voices-t. Ebben az adásban a svéd producer, Christer Björkman vezette nemzetközi zsűri is értékelte a dalokat.

Gratulálunk!

Slavko Kalezić képviseli Montenegrót Kijevben

„Az álmok valóra válnak” – nyilatkozott Slavik Facebook-oldalán, miután őt választotta ki az RTCG köztelevízió Montenegró képviseletére a 2017. májusi versenyen. A montenegrói köztelevízió felhívására 27 dalt érkezett be, ezek közül a Space című dalt választották ki, melyet egyelőre nem árultak még el, hogy mikor mutatnak be.

Slavko egyébként 1985-ös születésű és a 2013-as adriai X Faktoron való szereplése után vált ismertté. A műsorban az a Željko Joksimović volt a mentora, aki a 2004-es és a 2012-es Eurovíziós Dalverseny is bizonyított már, mint előadó, valamint 2008-ban, mint műsorvezető.

Slavko a Montenegrói Nemzeti Színház elismert színésze, amihez a Montenegrói Egyetemen dráma tagozatát elvégezve csatlakozott. A tehetséges előadő debütáló albuma mindössze 2 évvel ezelőtt jelent meg.

Gratulálunk!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top