ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Megvan a német nemzeti döntő 5 résztvevője!

A közel 2 000 beérkezett pályázatból a német nemzeti televízió kiválasztotta azt az öt döntőst, akik az Unser Song 2017 című német nemzeti döntőn részt vehetnek 2017. február 9-én – ezzel is reménykedve, hogy most májusban talán újra a döntő élmezőnyébe kerülhetnek. A döntőt idén Kölnben rendezik meg Barbara Schöneberger műsorvezetésével.

Az 5 döntős:

 

Axel Maximilian Feige (Hamburg): 28 éves és jelenleg szabadúszó zenészként tevékenykedik. Gyerekként megtanult fagotton játszani, valamint zongorázni. 15 évesen megalapította első zenekarát, jelenleg pedig az Absolem Max és a Diazporával játszik együtt. Legújabb albumuk várhatóan 2017. február közepén fog megjelenni.

 

 

Felicia Lu Kürbiss (Freilassing): A 21 éves Felicia zongorázik és jelenleg dalszövegíróként dolgozik. Saját zenei irányzatát az elektropoppal jellemzi. Nagy trendkövető – minden héten publikál YouTube-videókat rajongói számára. Mindezek tetejébe talán a legnagyobb siker mégis a 2014-es Rising Star döntőjén való részvétel volt.

 

 

Helene Nissen (Hollingstedt): 20 éves, jelenleg is tanul. Korábban már szerepelt színpadon: az NDR Travemünder Woche című műsorában. Tud gitározni és fiútestvérével szokott koncerteket adni.

 

 

 

Isabella „Levina” Lueen (Berlin): 25 éves és Berlin mellett Londonban is gyakran megtalálható. A London College of Music intézményben jelenleg Music Managementet tanul, korábban ugyanitt énektudását is csiszolta. Levina soul és pop zenéket ír, 9 évesen ének és zongora órákat kapott és 16 éves koráig gyerek musicalekben játszott. Gyakran lép fel különböző bárokban saját zenekarával.

 

 

Willhelm „Sadi” Richter (Dortmund): A mezőny legfiatalabb énekese, hiszen mindössze 19 éves. Sadi jazz zenét játszik, de tud zongorázni, basszusgitározni és dobolni is, valamint gyakran lép fel klubbokban is. 15 évesen Sylvie Meis énektrénere volt a Shooting Stars című műsorban.

 

A 3 órás műsorban Lena (ESC 2010, 2011), Tim Bendzko és Florian Silbereisen veszi fel a zsűri szerepét: minden előadást értékelnek szóban, de pontokat nem fognak osztani – a közönség dönti el, hogy végül ki utazik ki a 2017-es kijevi Eurovíziós Dalversenyre.

Thomas Schreiber, az NDR Fiction & Entertainment (szórakoztató osztály – a szerk.) feje elmondta: „Heuréka – összeállt a csapat: most végre bemutathatjuk a német nemzeti döntő 5 résztvevőjét. Ők azok, akik a leginkább meggyőztek minket énektudásukról és kivételes színpadi jelenlétükről. Kíváncsi leszek, hogy végül kit választ majd ki a közönség.”

Forrás: oikotimes.com

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top